Peste 200 dintre angajatii "Ciserom" Sebes vor fi disponibilizati

   

Aproape 230 de angajati vor fi disponibilizati luna viitoare de la fabrica "Ciserom" Sebes, potrivit Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba. Fabrica de ciorapi a fost infiintata in 1927, trecuta sub administrare sovietica in 1946, in proprietatea statului roman in 1954 si privatizata in 1995. Criza economica este resimtita si de una dintre cele mai mari fabrici de ciorapi din Romania, nevoita sa reduca programul de lucru la patru zile pe saptamana si, mai ales, sa recurga la disponibilizarea a 228 din cei 518 de angajati.

Din cauza reducerii comenzilor in ultimele luni, in special a celor pentru export, fabrica de ciorapi din Sebes, care numara aproape trei mii de angajati in urma cu doua decenii, isi va disponibiliza o parte din personal. In pofida adaptarii la nevoile pietei, cu produse ecologice, unele in premiera pentru tara noastra, "Ciserom" va disponibiliza 44 % dintre salariati luna viitoare. Infiintata in urma cu 82 de ani sub denumirea de "Uzinele Textile Romanesti", sub patronajul lui Gustav Bahner, din Lichtenstein, fabrica si-a schimbat denumirea in 1930, in "GBL".

In 1944 a fost preluata de catre stat, pentru ca doi ani mai tarziu sa treaca, pentru o perioada de opt ani, sub administrare sovietica, sub denumirea de "TEBA" (Textila Banat). Redevine intreprindere romana de stat sub numele de "Fabrica de Ciorapi si Tricotaje" Sebes, pentru ca in 1990 sa primeasca numele de "Ciserom". A fost privatizata in 1995, cu capital autohton integral.

Cu o capacitate de 1,3 milioane de perechi de ciorapi pe luna, o parte insemnata din productia fabricii a fost exportata in Italia, Franta, Germania si Portugalia. Potrivit datelor furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, 1313 de persoane din judet vor fi disponibilizate in total, in martie si aprilie.
Joi, 02 Aprilie 2009, ora 12:05
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
LUNI: Intra in vigoare sistemul de taxare a parcarii la Alba Iulia. Care sunt tarifele si amenzile. Toate detaliile importante
Sistemul parcarilor cu plata intra in vigoare din 18 ianuarie, la Alba Iulia, dupa un an in care ...
O femeie din Apuseni, amendata cu 500 de lei pentru ca vindea ciuperci pe marginea drumului!
O femeie din Apuseni, amendata cu 500 de lei pentru ca vindea ciuperci pe marginea drumului! O ...
Declaratia unica 2021: ANAF a schimbat formularul si a modificat termenul de depunere
Modelul declaratiei unice 2021 a fost modificat printr-un ordin al ANAF care a fost publicat marti, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor