Rata somajului, in crestere

   

Rata somajului in judetul Alba, la sfarsitul lunii octombrie, a fost de 5,93 %, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a inregistrat o rata a somajului de 4,95 %. Potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, lista unitatilor economice care au anuntat, pana vineri, ca urmeaza sa disponibilizeze personal incepand cu aceasta luna cuprinde 16 societati, in general din domeniul constructiilor si al agriculturii.

Astfel, vor fi disponibilizati in total 1.358 de salariati. Cei mai multi salariati vor fi disponibilizati, incepand din decembrie, la Hidroconstructia Sebes, 368 dintr-un total de 591 de angajati. Pentru noiembrie, au anuntat disponibilizari societatile Foricon Deva - punct de lucru Alba Iulia - 94 de persoane, Prima Construct Alba Iulia - 40, Galaxy Agri Production Alba Iulia - 33.

In decembrie, urmeaza societatile Agromec Sebes - 15 persoane, Florida Impex Alba Iulia - 45 de persoane, Gialess Aiud, toti cei 97 de angajati, Livius SRL - 21 din cei 24 de angajati, Alba Cons Alba Iulia - 51 de angajati disponibilizati, Instalatorul Alba Iulia - 114 angajati, Cominco Transilvania Abrud si Cominco Sucursala Ardeal Abrud, cu 119, respectiv 47 de disponibilizati, si Alsecon Alba Iulia - 60 din cei 61 de salariati.

Tot din decembrie, urmeaza sa fie disponibilizate 119 persoane de la Uzina Mecanica Cugir. De la inceputul anului, 27 de societati comerciale din judetul Alba au recurs la concedieri colective, unele chiar si in doua randuri.

In orasul Cugir, un punct de lucru al firmei Santol, cu specializare in huse pentru volane de masini si in fabricarea de masini de spalat, se va inchide in totalitate pana la sfarsitul anului, peste o suta de persoane ramanand fara loc de munca. Tot in Cugir, la o firma specializata in piese pentru masini, programul de lucru a fost redus la patru zile pe saptamana.

Potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Munca Alba, dupa 1 octombrie, la un numar de 338 de societati comerciale au fost efectuate 714 desfaceri de contracte de munca. Intre acestea, se numara societatea IAMU Blaj, cu 27 de persoane, ALBALACT Oiejdea - 15 persoane, CISEROM Sebes - 13 persoane, KEN ARMS Produkt Cugir - 9 persoane.
Sambata, 15 Noiembrie 2008, ora 00:43
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
LUNI: Intra in vigoare sistemul de taxare a parcarii la Alba Iulia. Care sunt tarifele si amenzile. Toate detaliile importante
Sistemul parcarilor cu plata intra in vigoare din 18 ianuarie, la Alba Iulia, dupa un an in care ...
O femeie din Apuseni, amendata cu 500 de lei pentru ca vindea ciuperci pe marginea drumului!
O femeie din Apuseni, amendata cu 500 de lei pentru ca vindea ciuperci pe marginea drumului! O ...
Declaratia unica 2021: ANAF a schimbat formularul si a modificat termenul de depunere
Modelul declaratiei unice 2021 a fost modificat printr-un ordin al ANAF care a fost publicat marti, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor