Bursele europene au deschis in scadere

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 11:12
733 citiri
Bursele europene au deschis in scadere

Bursele europene au deschis sedinta de luni in scadere, dupa ce vineri optimismul generat de afisarea unor rezultate financiare peste asteptari ale grupurilor Citigroup si General Electric (GE) a dus la scumpirea actiunilor marilor companii listate.

Astfel, indicele bursei londoneze, Footsie-100, a scazut cu 0,11%, la 4.088,33 puncte, in timp ce DAX, indicele vedeta al bursei din Frankfurt, a coborat cu 0,45%, la 4.655,84 puncte. Acesta inchisese sedinta de vineri la 4.676,84 puncte, conform AFP.

Potrivit Les Echos, bursa din Paris se confrunta cu o serie de probleme tehnice si cotatiile nu sunt inca disponibile. La bursa din Viena, deprecierea actiunilor din sectorul bancar a dus la scaderea cu 0,50% a indicelui ATX, acesta ajungand la 1.904,76 puncte. Titlurile bancii Erste s-au depreciat cu 1,50%, la 15,71 euro/actiune, in timp ce ce actiunile Raiffeisen s-au ieftinit cu 3,67%, la 26 euro/actiune.

Pe piata din Japonia, bursa din Tokyo a inchis prima sedinta a saptamanii in urcare usoara, ascensiunea fiind temperata din cauza aprecierii yenului, in timp ce investitorii asteapta ca grupurile japoneze sa afiseze rezultatele financiare.

Conform datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 al principalelor titluri listate la bursa din Tokyo a castigat 0,19%, la 8.924,75 puncte, dupa ce urcase cu 1,74% in timpul sedintei de vineri. La randul sau, indicele Topix a urcat cu 0,32%, la 848,30 puncte.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#evolutie burse europene , #stiri Citigroup