Oficial: Citroen a dezvaluit noul DS3

Luni, 24 August 2009, ora 16:53
1102 citiri
Oficial: Citroen a dezvaluit noul DS3

Francezii de la Citroen au dezvaluit primele imagini si detalii ale noului DS3, model care va relansa legendara gama DS a celor de la Citroen.

Citroen a lansat o galerie foto a noului DS3 si a dezvaluit informatiile tehnice ale acestui model inainte de debutul de la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul DS3 este competitorul Citroen pentru modele precum Mini si Fiat 500, si este bazat pe platforma noului C3.

Conceptul Citroen DS a debutat la Salonul Auto de la Geneva din acest an si versiunea de productie a lui DS3 prezinta numeroase elemente in comun cu acest concept. Acest lucru este un element oarecum neasteptat in gama, deoarece conceptul respectiv beneficia de numeroase trasaturi de design deosebite, care ar fi putut sa dispara pana la introducerea in productie.

Noul Citroen DS3 va fi disponibil cu doua motoare diesel si trei unitati pe benzina, care ofera intre 90 si 150 CP. Cele cinci unitati vor fi disponibile alaturi de doua transmisii manuale, cu cinci si sase trepte, care vor fi echipate in functie de motorizarea aleasa. Unitatile HDI dezvolta 90 si 110 CP dintr-o cilindree de 1.6 litri si au un nivel al emisiilor de numai 99 de grame CO2 per kilometru. Motoarele pe benzina ale lui Citroen DS3 dezvolta 95, 120 si 150 CP, dar cilindreea si datele tehnice ale acestora nu au fost inca dezvaluite.

Modelul Citroen DS3 are o lungime de 3.95 metri si o latime de 1.71 metri, ceea ce ii confera o talie similara cu cea a lui Ford Fiesta. Inginerii Citroen afirma ca au lucrat din greu sa reduca pe cat posibil masa acestui model, in vederea scaderii consumului de carburant si a cantitatii de emisii poluante generate de acest model. Masa scazuta a lui Citroen DS3 va facilita un nivel sporit de manevrabilitate, care va putea fi observat si pe noul Citroen C3, fratele de platforma al lui DS3.

Constructorul francez de automobile ofera modelul DS3 intr-o gama variata de culori, clientii putand sa aleaga intre patru nuante doar pentru plafon, precum si sase nuante pentru interior. Plafonul lui DS3 poate fi vopsit si cu diverse elemente grafice, acestea putand fi alese de catre clienti. Pe langa asta, oglinzile laterale sunt disponibile atat in culoarea caroseriei, cat si in versiunea cu capacele cromate. Pe langa elementele de design ale noului DS3, Citroen se lauda cu un volum al portbagajului situat la 288 litri, precum si posibilitatea de a trasporta confortabil cinci pasageri.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Citroen DS3, #Salonul Auto Frankfurt , #stiri Citroen