Oficial: Citroen a dezvaluit noul DS3

Luni, 24 August 2009, ora 16:53
970 citiri
Oficial: Citroen a dezvaluit noul DS3

Francezii de la Citroen au dezvaluit primele imagini si detalii ale noului DS3, model care va relansa legendara gama DS a celor de la Citroen.

Citroen a lansat o galerie foto a noului DS3 si a dezvaluit informatiile tehnice ale acestui model inainte de debutul de la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul DS3 este competitorul Citroen pentru modele precum Mini si Fiat 500, si este bazat pe platforma noului C3.

Conceptul Citroen DS a debutat la Salonul Auto de la Geneva din acest an si versiunea de productie a lui DS3 prezinta numeroase elemente in comun cu acest concept. Acest lucru este un element oarecum neasteptat in gama, deoarece conceptul respectiv beneficia de numeroase trasaturi de design deosebite, care ar fi putut sa dispara pana la introducerea in productie.

Noul Citroen DS3 va fi disponibil cu doua motoare diesel si trei unitati pe benzina, care ofera intre 90 si 150 CP. Cele cinci unitati vor fi disponibile alaturi de doua transmisii manuale, cu cinci si sase trepte, care vor fi echipate in functie de motorizarea aleasa. Unitatile HDI dezvolta 90 si 110 CP dintr-o cilindree de 1.6 litri si au un nivel al emisiilor de numai 99 de grame CO2 per kilometru. Motoarele pe benzina ale lui Citroen DS3 dezvolta 95, 120 si 150 CP, dar cilindreea si datele tehnice ale acestora nu au fost inca dezvaluite.

Modelul Citroen DS3 are o lungime de 3.95 metri si o latime de 1.71 metri, ceea ce ii confera o talie similara cu cea a lui Ford Fiesta. Inginerii Citroen afirma ca au lucrat din greu sa reduca pe cat posibil masa acestui model, in vederea scaderii consumului de carburant si a cantitatii de emisii poluante generate de acest model. Masa scazuta a lui Citroen DS3 va facilita un nivel sporit de manevrabilitate, care va putea fi observat si pe noul Citroen C3, fratele de platforma al lui DS3.

Constructorul francez de automobile ofera modelul DS3 intr-o gama variata de culori, clientii putand sa aleaga intre patru nuante doar pentru plafon, precum si sase nuante pentru interior. Plafonul lui DS3 poate fi vopsit si cu diverse elemente grafice, acestea putand fi alese de catre clienti. Pe langa asta, oglinzile laterale sunt disponibile atat in culoarea caroseriei, cat si in versiunea cu capacele cromate. Pe langa elementele de design ale noului DS3, Citroen se lauda cu un volum al portbagajului situat la 288 litri, precum si posibilitatea de a trasporta confortabil cinci pasageri.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...