Bugetul Ministerului Muncii, votat in unanimitate. Ana Costea: Seful statului a vrut sa ne cunoastem

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 08:16
2024 citiri
Bugetul Ministerului Muncii, votat in unanimitate. Ana Costea: Seful statului a vrut sa ne cunoastem
Foto: Guvernul Romaniei

Majorarea salariului minim nu s-a aflat printre subiectele de discutie avute vineri la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, a declarat, duminica, ministrul Muncii, Ana Costea, dupa avizarea bugetului ministerului pentru 2016 in Comisiile reunite pentru buget-finante din Parlament.

"Nu s-a discutat despre majorarea salariului minim. Am spus (in cadrul audierilor din Comisiile reunite pentru buget-finante n.red.) ca prin majorarea cu 10% care a fost aprobata pentru sectorul bugetar, salariul minim a crescut si a ajuns la 1.155 (lei n.red.) si trebuie o corelare cu salariul minim din sectorul economic, care a ramas la 1.050 lei. Mie imi pare rau ca ati preluat si ati comunicat o chemare de urgenta (la Cotroceni n.red.). Nu. Domnul presedinte a vrut pur si simplu sa ne cunoastem. A vrut sa afle cum m-am acomodat la minister. Deci sunt intalniri de lucru sa stiti. Nu s-a discutat nimic legat de competenta Guvernului", a afirmat Costea.

Ministrul Muncii, chemat de urgenta la Cotroceni sa discute cu Iohannis

Seful de la Munca a declarat vineri la audierile de avizare a bugetului Ministerului din comisiile de specialitate ca a fost convocata de presedintele Klaus Iohannis, dar a refuzat sa ofere amanunte cu privire la motivul chemarii.

Parlamentarii din Comisiile reunite pentru buget-finante au aprobat duminica, in unanimitate, bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice pe anul 2016.

In cazul bugetului Ministerului Muncii au fost formulate patru amendamente, care au fost respinse la comisiile de specialitate, dar acestea au fost respinse si de membrii Comisiilor reunite pentru buget-finante.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) are alocata de la bugetul de stat suma de 33,17 miliarde lei, in scadere cu 10,26% comparativ cu executia preliminata pentru 2015, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Buget 2016: Ministerul Muncii primeste cu 10% mai putini bani

Cheltuielile de personal cresc cu 6,11%, la peste 250,67 milioane de lei, iar cele cu bunuri si servicii se diminueaza cu 3,43%, la 156,79 milioane de lei. De asemenea, pentru anul viitor au fost propuse cresteri pe asistenta sociala de 4,77%, suma totala alocata fiind de circa 15,35 miliarde de lei. Astfel, pentru asigurari sociale cheltuielile sunt proiectate la circa 7,64 miliarde de lei (+1,35%) si la ajutoare sociale la 7,70 miliarde de lei (+8,39%).

La capitolul "alte cheltuieli", MMFPSV are alocata suma de 47,27 milioane lei (+17,43%) pentru burse, asociatii, fundatii si despagubiri civile.

Bugetul de stat pentru 2016 este fundamentat pe venituri de 231,12 miliarde de lei, in crestere cu 1,6% fata de 2015, si pe cheltuieli de 252 de miliarde de lei, cu 6,8% peste cele din 2015, iar deficitul estimat este de 2,95% din PIB, la o crestere economica de 4,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ministru Muncii intalnire Iohannis, #Costea intalnire Iohannis , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5