Ziare.com

Ministrul Muncii: Pana la sfarsitul lunii aprilie platile POSDRU ar putea fi reluate

Joi, 23 Februarie 2012, ora 21:46

   

Ministrul Muncii: Pana la sfarsitul lunii aprilie platile POSDRU ar putea fi reluate
Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat joi ca platile in cadrul POSDRU ar putea fi reluate pana la finalul lunii aprilie si a precizat ca, in ciuda celor aparute in presa, este vorba despre cateva zeci de milioane de euro, nu despre miliarde.

Intr-un interviu acordat joi pentru agentia Mediafax, ministrul Muncii a precizat ca se lucreaza intr-un ritm sustinut pentru remedierea deficientelor de management constatate.

"Noi suntem constienti ca fiecare ban atras de catre Romania reprezinta de fapt sansa la un loc de munca. Este crezul nostru pe care vrem sa-l implementam in aceasta perioada. Avem o misiune grea de a recredibiliza AMPOSDRU si acest lucru il vom putea face prin deschidere, transparenta, o colaborare permanenta cu institutiile statului care au atributii de control dar si in activitatea de preventie.

(...) Problemele legate de POSDRU sunt probleme de management, era un management defectuos care a dus la aceasta situatie, de intrerupere a platilor in AMPOSDRU. Asa cum spuneam, numele persoanei respective chiar nu conteaza. Este vorba despre ceea ce s-a intamplat in ultima perioada, faptul ca au aparut probleme de sistem, probleme de management care nu au fost gestionate corect. Acolo se impune o munca sustinuta, intr-un ritm alert, dupa proceduri clar definite", a declarat Claudia Boghicevici.

Ministrul a precizat ca printre motivele care au stat la baza deciziei de inlocuire a echipei de conducere in cadrul POSDRU se numara inclusiv faptul ca "nu au fost emise acele proceduri care sa duca la o buna gestionare si verificare a tuturor aspectelor".

In ceea ce priveste misiunea noii conduceri, aceasta "nu va fi usoara".

"Conducerea are la dispozitie o perioada in care va putea face evaluarea angajatilor de acolo, astfel incat sa vedem daca cei care muncesc corespund cerintelor noastre. De asemenea, vor avea menirea de a stabili proceduri clare de lucru. (...) Cred ca primii pasi ar trebui facuti in profesionalizarea corpul de functionari. E nevoie de munca sustinuta si de transparenta maxima, o colaborare cu institutiile care au atributii de control. Am avut primele intalniri cu reprezentantii acestor institutii si vor avea toata deschiderea mea", a mai spus ministrul Muncii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor