Ziare.com

Ministrul Muncii: Pensionarii trebuie sa-si primeasca drepturile fara sa depuna cereri

de Teodora Bodeanu
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 13:03

   

Ministrul Muncii: Pensionarii trebuie sa-si primeasca drepturile fara sa depuna cereri
Ministerul Muncii a infiintat un grup de lucru in vedere armonizarii legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale privind asigurarile de sanatate platite de pensionari, a declarat ministrul de resort, Claudia Boghicevici, vineri.

"Avem un drept de 45 de zile de a pune in acord legislatia fiscala cu aceste decizii ale Curtii Constitutionale. In luna mai, vor functiona in baza codului fiscal", a precizat Boghicevici, in cadrul unei conferinte de presa.

"Vorbim despre aproximativ 2,181 de milioane de pensionari. Lucrurile nu sunt asa simple. Aceasta legislatie trebuie armonizata in concordanta cu prevederile deciziei Curtii Constitutionale", a subliniat ministrul.

De asemenea, Boghicevici a tinut sa precizeze ca nu sunt afectate pensiile mai mici de 740 de lei, deoarece nici pana acum nu se plateau asigurari de sanatate din acestea.

"In ceea ce priveeste solicitarile de restituire: Curtea Constitutionala a precizat ca aceste drepturi sunt calculate si se acorda de acum incolo. In acest moment, nu exista nici un temei legal pentru a restitui sumele incasate pana acum. E vorba de peste 1 miliard de lei, de care sistemul pensiilor nu va mai beneficia", a spus Boghicevici.

Ea a precizat faptul ca pensionarii nu trebuie sa faca cereri la casele de pensii. "Dorim ca oamenii sa-si primeasca drepturile fara sa mai depuna cereri", a conchis ministrul.

Marti, Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat ca doar pensionarii cu pensii peste 740 de lei sa plateasca asigurarile de sanatate, astfel incat, de acum inainte, impozitul de 5,5% se va aplica doar la diferenta dintre minimul de 740 de lei si cuantumul maxim al pensiei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5239 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ANUNT USL

Daca vom ajunge la putere vom inapoia imediat sumele retinute pensionarilor cu pensii mai mari de 740 ron fara temei legal, aproximativ 600 de ron de fiecare pensionar. Votati-ne cu incredere !

 

O bataie de joc marca base.

.

 

pensionarii isi vor primi drepturile

si administratia Basescu-Boc isi vor primi pedepsele pentru ilegaliatile lor nerusinate

Batrani saraci si umiliti .Jos nesimtitii de la

putere!!!!!!!!!!!!

"Jos nesimtitii de la putere" Sus nesimtiti de la opozitie!!!!!!!!!!

Culmea ironiei: unii care erau pdl-isti pina ieri, sunt acum usla-misti! Bunicu' mi-a povestit ca prin '49 la un miting popular un politruc comunist, multumea fratilor de la rasarit, care ne-au scapat de nemti....o batrina a intrebat, naiva: "maica, nu ne pot scapa si de rusi?"

Cred

ca la mitici este ceva genetic de a provoca scandaluri fara motiv. Dupa ce am vazut la anumite televiziuni, care sustin aceasta isterie,m-am dus la sediul CJP din orasul in care locuiesc sa ma conving. Nu erau decat oamenii cu probleme curente.Nici vorba de cereri de restituire.
De fapt am vazut si in cazul ajutoarelor sociale primite de la UE. In zona miticeasca isi rupeau hainele de pe ei iar la noi, in presa locala, erau invitati cu insistenta sa-si ridice drepturile. Oare de ce? NU traim in aceiasi tara?

Nu inteleg,

"In zona miticeasca isi rupeau hainele de pe ei iar la noi, in presa locala, erau invitati cu insistenta sa-si ridice drepturile. " - n-am inteles, la voi, unde? In Timisoara, in Iasi , in Cluj ? Fa precizare si dupa ,asteapta-te la replici!

Lucucuc

Cum stai cu neuronii? Cred ca mai ai jumatate de neuron, ca cealalta jumatate a ramas pe teva, la ta-tu.

nu este adevarat ,pensionarii isi vor primi drepturile acasa !

ceror care nu raspund, li se vor arunca ,peste poarta !

iar daca stau la bloc, sa le puna in cutia postala!

*

 

vin alegeri ? sunt alegeri anul acesta ?

apropo , cred ca azi e ziua lui Hitler , cine scrie un articol ?

 

pensionarii isi vor primi drepturile

si administratia Basescu-Boc isi vor primi pedepsele pentru incalcarea legilor

 

Ciocanitoare portocalie

Am fost in sala la CA Pitesti cand completul a decis in materia contributiei la sanatate pentru veniturile din pensie ca a-ti incalcat ordinea publica - a'ti modificat legea printr'un act normativ inferior. Asadar contributia aplicata la intreaga pensie nu a avut nicodata temei legal si diferenta trebuie restituita automat ca retinere nedatorata .

 

Mare'i gradina ta, Doamne

Dar legea spune clar "pentru ce depaseste 740 lei", deci prostia a facut-o Casa de Pensii, asadar, exista temei pentru restituirea sumelor luate abuziv din pensii.
Distractive sunt postarile care ba injura presedintele tarii si pe care-i vine'n minte, insa niciunul nu a vrut sa vada prevederile legale.
Ocroteste-i Doamne pe romani!

 

Ce răspuns pot căpăta la intrebarea:

Legile votate in parlament,cerute de guvernE,promulgate de presedinŢi,cind e vorba de a fi aplicate in favoarea majoritătii cetătenilor,trebuie să fie "ajutate"de hotărari judecătoresti pentru a fi respectate?Ne mai mirăm de ce Justitia e prima in toate topurile?
Nu contează guvernarea ,căci in toate pe parcursul a 21 de ani,s-au petrecut cazuri similare!
Deci nu pun problema malitios,ca liberal,ci ca cetătean al unui stat-chipurile- de drept,cum se clameză de 20 de ani.
Fătărnicia de acum cu forfota de la Casele de pensii
cu cereri ale pensionarilor pe motiv că niste tipi nenorociti au orit CASul pe toată pensia,nu numai pe diferenta X-740 lei ,tine de această guvernare si trebuie să o rezolve,dandu-ne drepturile pe care ni le-au jumulit,cu legea in mană!

 

Pensionarii trebuie sa primeasca diferenta de pensie.

Dar trebuie sa primeasca aceasta diferenta retroactiv deoarece a fost vorba de o aplicare eronata a legii. Cum si-a permis CCR sa hotarasca sa nu se dea sumele retinute in mod abuziv, retroactiv ?

 

Logica portocalie

Oare membrii guvernului sunt chiar atat de prosti incat nu stiu sa citeasca?Daca s-au facut retineri in baza unei prevederi neconstitutionale acestea se incadreaza la incasari necuvenite si evident trebuie restituite.De unde?Nici asta nu e atat de greu:in cazul de fata de la Casa de Asigurari de Sanatate la Casa Nationala de Pensiisi de aici catre cei carora li s-au facut retineri.E greu de crezut ca un individ ajuns ministru nu pricvepe atata lucru.E vorba mai degraba de nesimtire,nerusinare si dispret fata de oameni

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor