Vasile Dincu, despre procesul penal intentat lui Claudiu Manda: "Noi nu suntem judecatori, nu il vom judeca noi"

Duminica, 18 Aprilie 2021, ora 15:39
3484 citiri
Vasile Dincu, despre procesul penal intentat lui Claudiu Manda: "Noi nu suntem judecatori, nu il vom judeca noi"
Europarlamentarul PSD Claudiu Manda FOTO Hepta

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a declarat ca nu PSD il va judeca pe Claudiu Manda, trimis in judecata de procurorii DNA, si ca, pana in momentul in care i se va dovedi vinovatia, acesta va fi sustinut in partid.

In cazul unei condamnari, potrivit statutului, el isi va pierde calitatea de membru de partid.

Europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis in judecata de DNA. Ce acuzatii i se aduc sotului Olgutei Vasilescu

"Noi nu suntem judecatori, nu il vom judeca noi pe Claudiu Manda. Noi il consideram, inainte de a fi vinovat, de a fi declarat vinovat, il consideram colegul nostru. Evident. Ce sa spunem? Ca este vinovat inainte de a fi judecat? Nu putem sa spunem chestiunea asta, asta e o chestiune de principiu, pana la urma. Nu ne putem erija in a fi judecatori in acest moment. Colegul nostru ne explica ca este total nevinovat in ceea ce vom vedea pana la proba contrarie, dar pana la proba contrarie este rezonabil sa nu judecam noi destinele unor oameni numai pentru ca...", a declarat Vasile Dincu, la Digi24, duminica.

Potrivit lui Dincu, daca exista o sentinta de condamnare, orice membru PSD nu mai are sustinerea partidului.

"Daca este o sentinta de condamnare, statutul nostru spune ca isi pierde calitatea de membru de partid, oricine este condamnat, si atunci nu va mai fi colegul nostru, se va retrage, cu siguranta, singur", a explicat Dincu.

Vasile Dincu a adaugat ca PSD nu va mai vota, in Parlament, impotriva inceperii unei cercetari penale sau a trimiterii in judecata a parlamentarilor si ca Justitia va fi lasata sa faca dreptate.

"Cu siguranta nu va mai vota PSD (in Parlament, impotriva inceperii unei cercetari penale sau a trimiterii in judecata - n.r.), este una din hotararile noastre pe care le-am discutat. Am si probat in cateva cazuri, in cazul Banicioiu, de exemplu. Cred ca Justitia trebuie sa faca dreptate (...). Avem incredere in Justitie si sa speram ca ne va confirma aceasta incredere si in viitor", a declarat Vasile Dincu.

Interceptari din dosarul in care a fost trimis in judecata europarlamentarul PSD Claudiu Manda: "Aici, langa mine, este domnul primar. Cand il primesti si pe el in audienta?"

Fostul presedinte al PSD Dolj Claudiu Manda si fostul director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Dolj Marius Nicolae Simcelescu au fost trimisi in judecata de DNA pentru folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz in serviciu.

Manda este acuzat ca a intervenit, in 2015, pe langa Simcelescu, pentru a sterge, in mod nelegal, datoriile unor beneficiari de ajutor social din comuna Bratovoesti, in cazul carora se constatase ca a fost incasat in mod necuvenit. Interventia lui Manda "ar fi avut drept scop obtinerea, in mod necuvenit, pentru sine, pentru partid si pentru primarul comunei Bratovoesti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social", arata DNA.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...