Ziare.com

Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, pentru a nu fi demis (Video)

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 14:33

   

Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, pentru a nu fi demis (Video)
Claudiu Saftoiu a demisionat din functia de presedinte-director general al Televiziunii Nationale Romane.

Potrivit Reporter Virtual, acesta si-ar fi anuntat plecarea cu doar patru minute inainte de prezentarea raportului TVR in Parlament. Se pare ca Saftoiu a ales sa plece de la conducerea televiziunii pentru ca ar fi anticipat o demitere.

Claudiu Saftoiu a transmis presei o scrisoare in care isi explica gestul in fata presedintelui Senatului si in fata presedintelui Camerei Deputatilor.

Fostul director SRTv a facut un apel catre parlamentari sa evite "o situatie fara iesire pentru Televiziunea Romana" si sa nu respinga Raportul de Activitate aferent anului 2012.

Claudiu Saftoiu a tinut sa sublinieze patru motive pentru care a decis sa demisioneze. Astfel, acesta a adus in discutie imposibilitatea respectarii tuturor obligatiilor asumate in Programul de redresare economica a SRTv aprobat de guvern, neadoptarea modificarilor legislative necesare fapt care a periclitat implementarea planului de redresare economica si difuzarea programelor, neaprobarea in Bugetul pe 2014 a amendamentelor conditie sine qua non pentru revenirea SRTv in peisajul mediatic din Republica Moldova si aducerea unei grave atingeri a drepturilor platitorilor de taxa tv, prin afectarea posibilitatii de receptie a programului TVR2.

"Consecintele starii de drept si de fapt existente sunt legate de imposibilitatea televiziunii publice de a-si indeplini misiunea in conditii de minima normalitate, mai ales in contextul acestei perpetuate situatii de criza", se arata in scrisoarea lui Claudiu Saftoiu.

Fostul director al TVR a sustinut ca, in timpul mandatului sau, nu au fost primite solutionari concrete, ci s-a facut doar o responsabilizare excesiva a conducerii.

"In calitate de ordonator principal de credite pentru fondurile alocate de la bugetul de stat pentru transportul de semnal am epuizat posibilitatile legale de a ma conforma recomandarilor primite in locul implicarii responsabile din partea autoritatilor abilitate, strategia neoferind nicio solutie alternativa, mai cu seama pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii (...) Nu am dreptul sa-mi asum o conduita care sa afecteze intreaga comunitate romaneasca din tara si diaspora.", a continuat Claudiu Saftoiu in scrisoare.

In finalul scrisorii, Claudiu Saftoiu si-a exprimat compasiunea fata de familiile care au fost afectate de valurile de concedieri de la Televiziunea Romana.

Radu Carp, membru al Consiliului de Administratie al SRTv, a declarat ca nu a fost anuntat inca un succesor al lui Claudiu Saftoiu.

"Aceasta este decizia luata (demisia lui Claudiu Saftoiu - n.red.). Comisiile vor primi o propunere pentru un nou membru in Consiliul de Administratie. Vom vedea cine va fi noul membru. Deocamdata, nu am cunostinte de formularea unor astfel de propuneri", a declarat Radu Carp, membru al Consiliului de Administratie al SRTv.

La bursa zvonurilor exista deja cateva nume despre care se crede ca i-ar putea lua locul lui Claudiu Saftoiu. Este vorba despre Valentin Nicolau, Lucia Hoss-Longin, Eugenia Voda si Rares Bogdan.

Claudiu Saftoiu a fost numit la conducerea Societatii Romane de Televiziune in iulie 2012. El a fost validat, la acea vreme, de catre Parlament, cu 265 de voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva".


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2955 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mircea Badea președinte!

Eu cred că cea mai indreptățită persoană să ocupe această funcție este Turcescu, dar acesta avand foarte multe concerte, cu siguranță ii va ceda locul lui Pora!

 

Nț!

Pora nu poate...incă n-a terminat carnații dăruiți de Cotroceni și Modrogan...dar și ăștia sunt pe terminate...

Lucia Hossu-Longin sau Rareș Bogdan ar fi nimeriți la conducerea TVR.Cu un plus pentru Lucia.

Pariu

Facem pariu ca Ponta va aduce in fruntea TVR, o alta sinecura , care sa-i indeplineasca , intocmai si la timp, ordinele?

 

Nicolau

ramane totusi varianta cea mai buna avand in vedere rezultatele obtinute de TVR pe timpul cand acesta era presedinte si care a lasat pe profit aceasta institutie! Odata cu plecarea sa, s-a ales prafu si pulberea de televiziunea publica!

Dincolo samanatorismul TVR3

Sarcinile de la popor pentru noua conducere trec dincolo samanatorism: reconstituirea TVR Cultural asa cum a fost, infiintarea unui TVR Didactic (pentru egalitate de sanse in RO si pentru protejarea identitatii copiilor romanilor din Diaspora si din jurul Romaniei), mai multe emisiuni multiculturale, cele in limba rusa avand aceeasi pondere cu cele in limba maghiara, dublarea sau triplarea numarului corespondentilor directi la Chisinau...

 

Cine va fi presedinte?

Ideal ar fi sa fie unul neafiliat politic precum acest Saftoiu, care apeland la stratagema "reorganizarii" TVR, s-a dispensat in graba de toti cei care nu erau de partea "gastii" sale, aducand in locul lor oamenii lui Voiculescu, in frunte cu controversata Irina Radu, care tocmai fusese disponibilizata de la canalul turcesc Kanal D! Si astfel in scurt timp, el si-a "reorganizat" echipa cu o sumedenie de oameni afiliati politic, facand rabat pregatirii lor profesionale! Rezultatele? O evolutie catastrofala a telviziunii publice la care suntem obligati cu totii sa cotizam!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor