Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, pentru a nu fi demis (Video)

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 14:33
4501 citiri
Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, pentru a nu fi demis (Video)

Claudiu Saftoiu a demisionat din functia de presedinte-director general al Televiziunii Nationale Romane.

Potrivit Reporter Virtual, acesta si-ar fi anuntat plecarea cu doar patru minute inainte de prezentarea raportului TVR in Parlament. Se pare ca Saftoiu a ales sa plece de la conducerea televiziunii pentru ca ar fi anticipat o demitere.

Claudiu Saftoiu a transmis presei o scrisoare in care isi explica gestul in fata presedintelui Senatului si in fata presedintelui Camerei Deputatilor.

Fostul director SRTv a facut un apel catre parlamentari sa evite "o situatie fara iesire pentru Televiziunea Romana" si sa nu respinga Raportul de Activitate aferent anului 2012.

Claudiu Saftoiu a tinut sa sublinieze patru motive pentru care a decis sa demisioneze. Astfel, acesta a adus in discutie imposibilitatea respectarii tuturor obligatiilor asumate in Programul de redresare economica a SRTv aprobat de guvern, neadoptarea modificarilor legislative necesare fapt care a periclitat implementarea planului de redresare economica si difuzarea programelor, neaprobarea in Bugetul pe 2014 a amendamentelor conditie sine qua non pentru revenirea SRTv in peisajul mediatic din Republica Moldova si aducerea unei grave atingeri a drepturilor platitorilor de taxa tv, prin afectarea posibilitatii de receptie a programului TVR2.

"Consecintele starii de drept si de fapt existente sunt legate de imposibilitatea televiziunii publice de a-si indeplini misiunea in conditii de minima normalitate, mai ales in contextul acestei perpetuate situatii de criza", se arata in scrisoarea lui Claudiu Saftoiu.

Fostul director al TVR a sustinut ca, in timpul mandatului sau, nu au fost primite solutionari concrete, ci s-a facut doar o responsabilizare excesiva a conducerii.

"In calitate de ordonator principal de credite pentru fondurile alocate de la bugetul de stat pentru transportul de semnal am epuizat posibilitatile legale de a ma conforma recomandarilor primite in locul implicarii responsabile din partea autoritatilor abilitate, strategia neoferind nicio solutie alternativa, mai cu seama pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii (...) Nu am dreptul sa-mi asum o conduita care sa afecteze intreaga comunitate romaneasca din tara si diaspora.", a continuat Claudiu Saftoiu in scrisoare.

In finalul scrisorii, Claudiu Saftoiu si-a exprimat compasiunea fata de familiile care au fost afectate de valurile de concedieri de la Televiziunea Romana.

Radu Carp, membru al Consiliului de Administratie al SRTv, a declarat ca nu a fost anuntat inca un succesor al lui Claudiu Saftoiu.

"Aceasta este decizia luata (demisia lui Claudiu Saftoiu - n.red.). Comisiile vor primi o propunere pentru un nou membru in Consiliul de Administratie. Vom vedea cine va fi noul membru. Deocamdata, nu am cunostinte de formularea unor astfel de propuneri", a declarat Radu Carp, membru al Consiliului de Administratie al SRTv.

La bursa zvonurilor exista deja cateva nume despre care se crede ca i-ar putea lua locul lui Claudiu Saftoiu. Este vorba despre Valentin Nicolau, Lucia Hoss-Longin, Eugenia Voda si Rares Bogdan.

Claudiu Saftoiu a fost numit la conducerea Societatii Romane de Televiziune in iulie 2012. El a fost validat, la acea vreme, de catre Parlament, cu 265 de voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva".

Citește și:
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 968 de staţii de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real, referitoare...
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...