Ziare.com

Creste taxa TV? Saftoiu spune ca doar atunci cand continutul va fi "foarte bun"

Marti, 19 Februarie 2013, ora 18:15

   

Creste taxa TV? Saftoiu spune ca doar atunci cand continutul va fi "foarte bun"
Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Claudiu Saftoiu, a declarat, marti, ca taxa TV nu va creste pana cand televiziunea publica nu va dovedi ca si-a imbunatatit programele.

"Este evident ca o crestere a taxei TV ar rezolva o mare parte a rezolvarii problemelor financiare ale TVR. Nu vom face insa acest lucru inainte de a dovedi intregii societati romanesti ca misiunea publica la TVR este indeplinita, ca respectul fata de telespectatori si misiunea educativa, culturala, informare echilibrata, sunt indeplinite in fiecare zi. Nu putem solicita o marire a taxei in conditiile in care produsul, continutul de televiziune publica nu se schimba in 'bine' si 'foarte bine'", a declarat presedintele CA al TVR.

Potrivit TVR, taxa TV din Romania este cea mai mica din Europa. Valoarea lunara a taxei TV este in prezent de 4 lei/familie, ceea ce inseamna in jur de 11 euro pe an. Pentru comparatie, in Cehia, taxa TV este de 83,57 euro/an, in Polonia, de 47,4 euro/an, in Slovacia, de 56 euro/an, in Marea Britanie, de 175 euro/an, Germania, 216 euro/an. Valoarea taxei TV din Romania este nemodificata din 2003, de pe vremea guvernarii Nastase.

TVR se afla in acest moment in imposibilitatea de a-si plati datoriile. Pierderile cumulate ale SRTv au ajuns la sfarsitul anului 2011 la suma de 481 milioane lei, echivalent a 117,6 milioane euro; datoriile restante la bugetul general consolidat erau la sfarsitul anului 2011 in suma de 272,7 milioane lei, echivalent a 63 milioane euro; alte obligatii restante in suma totala de 222,6 milioane lei - echivalent a 52 milioane euro, semnificative fiind cele catre: UEFA Champions League, NBC Universal, EBU, Organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor.

Sursa: rNews

Articol citit de 1743 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O taxa pentru nimic.

De ce trebuie sa platim o taxa pentru care nu primim nimic? Propun ca aceasta taxa sa fie platita din salariile parlamentarilor care oricim sunt platite din banii nostri.

 

 

Saftoiu spune ca doar atunci cand continutul va fi "foarte bun"

Adica niciodata!

 

 

Cine stabileste continutul.

Facem referendum, pentru ca tot romanul este obligat sa plateasca.

 

 

Eu am refuzat aceasta taxa

Am facut la E-on declaratie precum nu am TV si uite ajea nu platesc taxa radio-tv. Si nici nu ma gandesc sa platesc mafiei di Tvr

 

 

Aproape fiecare

Aproape fiecare consumator EOn plateste taxa radio tv.
Taxa pentru consumatori persoane fizice este de 25
persoane juridice 80 ron Pe luna
Unde pleaca toti banii astia????? ca E multttiiiii !!!!

 

 

Emisiuni culturale?

Din pacate, Televiziunea Romana ramane singura alternativa pentru a urmari o emisiune culturala. Dar observ ca romanii nostri nu prea se bat pe cultura. Ei prefera filmele de toata jena pe care le dau PRO, Antena, turcii de la Kanal, sau emisiunile gen Gadea, Banciu, Badea, Capatos, Madalin Ionescu, Onuca, Gherghe.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor