TVR: Calendarul concedierilor colective a fost decalat

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 20:33
1810 citiri
TVR: Calendarul concedierilor colective a fost decalat

Calendarul selectiilor care urmau sa aiba loc la TVR in vederea concedierilor colective a fost decalat, conducerea Televiziunii Romane acceptand sa reanalizeze anumite documente care au generat nemultumirea angajatilor.

Initial, procesul concedierilor colective trebuia sa fie finalizat pana la 20 noiembrie iar TVR trebuia sa ramana cu doar 2.395 de angajati, arata Mediafax.

"In cadrul intrevederii, cei prezenti au inteles necesitatea nuantarii instrumentelor de selectie, astfel incat aceasta sa aiba rezultatul dorit atat de angajati, cat si de conducere: echipe performante si buni profesionisti in toate compartimentele", arata reprezentantii TVR.

Televiziunea Publica sustine ca este deschisa dialogului si doreste ca selectia angajatilor sa se desfasoare in conditii de deplina transparenta, ca si pana la momentul atingerii acestei etape.

Directorul interimar al TVR, Claudiu Saftoiu, a declarat ca se doreste ca prin masura reanalizarii documentelor rezultatul sa fie transparent si echilibrat.

"Am cerut reanalizarea acestor documente si am mai cerut o nuantare a instrumentelor de selectie in asa fel incat prin solutia aceasta sa ajungem la rezultatul dorit, echilibru, transparenta si o justificata selectie de personal.

Am decalat calendarul in asa fel incat in discutiile pe care le vom avea pana la numirea unui nou Consiliul de Administratie al TVR de catre Parlamentul Romaniei toate interpretarile posibile sa fie risipite", a spus Saftoiu.

TVR, actionat in judecata de catre angajati

Dragos Bocanaciu, liderul sindicatului salariatiilor din TVR, a declarat ca s-a decis actionarea in judecata a Televiziunii Romane.

Lider sindical: Am actionat TVR in judecata - concedierea colectiva, suspendata?

"Am actionat TVR in instanta, cerem intai suspendarea, iar apoi anularea acestui proces de concediere colectiva care este imoral si care sufera numeroase greseli. Au fost ignorate doua sindicate.

Este nevoie de un proces de restructurare in TVR, insa s-a inceput cu o executie sumara a celor care nu au nicio vina pentru actuala situatie a TVR", a spus Dragos Bocanaciu.

Acesta a admis totusi ca este nevoie de un proces de restructurare in TVR, spunand ca angajatii sunt constienti de acest lucru, insa a precizat ca restructurarea nu trebuie facuta in acest mod, respectiv executia sumara a unor persoane care n-au nicio vina pentru situatia dezastruoasa a TVR.

Angajatii TVR, protest impotriva concedierilor

Sute de angajati ai TVR au protestat, luni, in curtea televiziunii. Acestia sunt deranjati de modul in care se desfasoara procesul de restructurare si cer demisia presedintelui director general, Claudiu Saftoiu.

Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile

In jurul orei 11:00 circula informatia potrivit careia protestul s-ar fi incheiat, insa Razvan Butaru, unul dintre protestatari, a declarat pentru Ziare.com ca oamenii erau inca in curtea televiziunii.

"Protestul continua, lumea nu s-a imprastiat. In momentul de fata sunt cateva sute de persoane. Erau mai multi. Lumea nu pleaca. Nu stiu cat timp stam. Fiecare om e liber sa isi stabileasca viitorul", a spus Razvan Butaru.

Acesta a mai declarat ca oamenii din curtea televiziunii cer respectarea legalitatii in procesul de restructurare.

"Ceea ce s-a facut acum nu este legal. Nu se respecta anumite legi, inclusiv Codul Muncii. Nu stiu ce se va intampla pentru ca nu sunt organizator.

Lumea a iesit pentru ca si-a dat seama ca sunt oameni in primejdie. Suntem in bataia vantului. Nu exista criterii profesionale dupa care vom fi dati afara sau nu", a adaugat Butaru.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#TVR concedieri colective decalate, #TVR concedieri protest angajati, #TVR concedieri protest Saftoiu , #TVR