Validarea lui Saftoiu in fruntea TVR, amanata - "Raman in TVR oameni nedemni"

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 21:01
3302 citiri
Validarea lui Saftoiu in fruntea TVR, amanata - "Raman in TVR oameni nedemni"

Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru validarea lui Claudiu Saftoiu in functia de presedinte director-general al televiziunii publice a fost suspendata dupa ce nu a fost intrunit cvorumul.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a solicitat ca primul punct de pe ordinea de zi a sedintei comune de luni sa fie validarea presedintelui director - general al CA al TVR. Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a precizat, ca luni, la ora 13.30, vor fi convocate Birouri Permanente reunite.

Membrii CA al TVR l-au ales pe Claudiu Saftoiu sa fie presedintele-director general al televiziunii publice, el castigand din nou in fata lui Eugen Nicolau, potrivit unor surse parlamentare.

Pentru liberal au votat opt membri, iar pentru Nicolau, care reprezinta in CA angajatii, au votat trei persoane. S-au inregistrat totodata doua abtineri.

Decizia membrilor CA a fost validata si de comisiile de cultura ale Parlamentului.

Saftoiu, dupa amanarea validarii

Claudiu Saftoiu a declarat marti, dupa amanarea in plenul reunit a validarii sale in functia de sef al TVR, ca lipsa cvorumului arata felul in care Parlamentul isi asuma soarta Televiziunii Romane.

Saftoiu s-a confruntat cu o situatie similara, in 26 iunie, dupa ce sedinta de plen in care trebuia sa fie validat pentru prima oara la sefia TVR a fost inchisa deoarece mai lipseau 20 de voturi pentru intrunirea cvorumului.

Intrebat daca a avut "norocul" marti seara sa treaca prin aceeasi amanare a validarii sale, fostul sef al SIE a raspuns:

"Nu este vorba de noroc, este vorba de o asumare a Parlamentului Romaniei in ceea ce priveste soarta Televiziunii Romane. Azi am venit cu buna credinta pentru a fi audiati, am avut discutii aprinse, dar cat se poate de benefice in ceea ce priveste perspectivele TVR".

"Sunt dator sa multumesc fostului Consiliul de Administratie care s-a angajat total in proiectul de redresare economica a TVR, sunt dator sa multumesc inca din perioada audierilor celor doi membri veniti din partea PDL care s-au exprimat pentru restructurarea in TVR", a precizat Saftoiu.

Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru validarea lui Claudiu Saftoiu in functia de presedinte director-general al televiziunii publice a fost suspendata marti dupa ce nu a fost intrunit cvorumul.

Raman in TVR oameni nedemni de postul public

Candidatul propus pentru functia de sef al TVR, Claudiu Saftoiu, a declarat in Parlament ca, desi regreta ca a folosit unele "expresii inadecvate" la adresa unor angajati, restructurarea personalului trebuie sa continue, deoarece exista inca salariati in TVR care nu-si merita acest statut.

"In acest moment, dupa cum stiti, in curtea televiziunii sunt protestatari. Lor ma adresez, pentru ca le sunt dator cu scuze. Intr-o anumita exprimare publica am folosit expresii inadecvate, calificative si epitete pentru o minoritate din cadrul salariatilor TVR, dar nu am generalizat in niciun fel, dar pentru ca am observat ca domniile lor se simt lezati, le cer scuze public.

Lucrul acesta nu ma opreste insa sa remarc faptul ca raman in TVR oameni care nu sunt demni sa poarte numele de angajati, salariati ai televiziunii publice.

In ceea ce priveste programul de redresare economica, sunt convins ca noul CA va reanaliza pagina cu pagina documentatia cu privire la selectia de personal, ca vor fi aduse toate imbunatatirile si corectiile necesare in urma dialogului structurat pe care ii invit sa il aiba cu protestatarii, in asa fel incat pana la sfarsitul anului sa avem posibilitatea sa punem in acord toate doleantele, dar si toate imperativele procesului de restructurare si sa reusim sa trecem cu bine aceasta perioada deosebit de dificila pentru Televiziunea Romana", a declarat Saftoiu.

Intrebat daca evaluarea salariatilor a fost suspendata, el a raspuns: "Nu e vorba de o stopare, e o prelungire a termenului de stabilire a documentatiei cu privire la inscrierea in selectia de personal, este de datoria noului CA sa ia toate aceste aspecte in atentie si sa produca cat mai curand posibil clarificari necesare in asa fel incat sa nu mai aiba loc posibile inadvertente, inegalitati in procesul de selectie.

Aceasta masura (de restructurare, n.red.) vizeaza in intregul sau corpul salariatilor din TVR, este vorba de cei peste 3.302 oameni care lucreaza cu carte de munca in TVR, nu se fac nici privilegii, nici derogari de la acest program de restructurare".

CA al TVR, avizat favorabil de comisiile de Cultura

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane a fost avizat favorabil, marti, de Comisiile de cultura din Parlament, cu 23 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Consiliul de Administratie al TVR - avizat favorabil de Comisiile de cultura

Comisiile de cultura reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au audiat persoanele propuse sa fie membri titulari si supleanti ai Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Audierile au fost foarte tensionate, insa, in cele din urma, parlamentarii au votat "in bloc", la propunerea UDMR, noul CA al TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#TVR Saftoiu validare presedinte, #TVR Saftoiu validare Parlament, #TVR Saftoiu concediere colectiva , #TVR
Comentarii