Tensiuni majore la vârful AUR. Claudiu Târziu, după ce George Simion i-a mulțumit că nu l-a trădat: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul, ci doar spatele”

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 10:59
10832 citiri
Tensiuni majore la vârful AUR. Claudiu Târziu, după ce George Simion i-a mulțumit că nu l-a trădat: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul, ci doar spatele”
Co-președintele AUR Claudiu Târziu se simte jignit de George Simion FOTO Facebook / Claudiu Târziu

La vârful AUR apar noi tensiuni după ce co-președintele AUR Claudiu Târziu a venit cu o replică la mesajul lui George Simion de vineri noaptea în care i-a mulțumit colegului său de partid pentru că „nu l-a trădat” deși i s-ar fi propus acest lucru.

De cealaltă parte, Târziu s-a declarat „jignir de moarte” de afirmația lui George Simion și a subliniat că „nu întoarce și obrazul”, ci doar „spatele, plin de rănile cuțitelor”.

”Am cunoscut sute de foști deținuți politic sub regimul comunist. De la ei am învățat onoarea. Prima grijă a lor, atunci cînd erau arestați de Securitate, era să nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau bătuți pînă la leșin, își pierdeau părți din trup în schingiuiri, iar unii dintre ei erau uciși, dar nu trădau. Trădarea era echivalentă cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. (...) De aceea, simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă.

Slavă Domnului, pînă azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vînd pe cineva. Pînă azi, cînd un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vîndut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister! Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu, pe Facebook.

Reacția acestuia din urmă vine după ce zilele trecute au apărut informații că George Simion a încercat o alianță cu reprezentanți PMP pentru a forma o alianță politică, lucru dezaprobat de Claudiu Târziu. Ulterior, Simion a afirmat pe Facebook că se află în relații bune cu celălalt co-președinte și i-a mulțumit că nu l-a trădat.

„Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!”, a precizat Simion pe Facebook.

#Claudiu Tarziu, #George Simion, #aur, #tensiuni aur, #conducere aur , #AUR