Clotilde Armand vrea să dizolve Consiliul Local Sector 1: ”Nu avem altă soluție la acest blocaj”

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 15:00
4318 citiri
Clotilde Armand vrea să dizolve Consiliul Local Sector 1: ”Nu avem altă soluție la acest blocaj”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 FOTO Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că va depune în justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local, şi plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză „sistematic şi fără argument” votarea bugetului autorităţii locale pe acest an.

„Aş vrea să vă prezint o situaţie excepţională din Primăria Sectorului 1. În urmă cu două luni de zile am pus în dezbatere publică proiectul de buget. Acesta cuprinde o lungă listă de investiţii. Printre cele mai importante sunt:

- Reabilitarea termică a 47 de blocuri;

- Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;

- Demararea proiectului “Termoficare de la soare”;

- Lucrările de semnalizare din jurul şcolilor: treceri de pietoni înălţate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;

- Achiziţia sistemului de antiefracţie pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1;

- Lucrările la extensia modulară de la Şcoala Gimnazială „Herăstrău”;

- Lucrările de refuncţionalizare a corpului din strada Mareşal Averescu a şcolii “Pia Brătianu”;

- Achiziţia „Atelierelor Bertholet”, imobilul în care fac practica elevii Liceului “Nicolae Tonitza”;

- Lucrările de la creşa „Jiului” din strada Pajura;

- Achiziţia mai multor imobile de patrimoniu - hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc - în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;

- Reabilitarea şi reamenajarea parcului Regina Maria;

- Construcţia a 19 de parcări automate;

- Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand, miercuri pe Facebook.

Edilul a adăuugat că, în toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL şi PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiecţie la proiectul de buget.

„A urmat un lung şir de şedinţe de Consiliu Local, nouă şedinţe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive. Alianţa PSD PNL Sector 1 susţine că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic şi Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte - conform Codului administrativ - aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalităţii.

Să presupunem că ar fi aşa cum susţin PNL şi PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în aşa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj... Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianţa PNL PSD. Cei care suferă sunt cetăţenii: Nu se pot plăti bursele şcolare, dar şi mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puţin de nouă şedinţe de CL”, a mai explicat Armand.

Prin urmare, ea a anunţat că va solicita justiţiei dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1.

„Pentru că nu avem alte soluţie la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic şi fără argument votarea bugetului şi în paralel vom depune în Justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a concluzionat primarul Clotilde Armand.

Quarterly Report - Editia 4

Un străin a fost prins de jandarmi când făcea gesturi obscene lângă un loc de joacă pentru copii din București: ”Cetățenii nu trebuie să rămână nepăsători în astfel de situații”
Un străin a fost prins de jandarmi când făcea gesturi obscene lângă un loc de joacă pentru copii din București: ”Cetățenii nu trebuie să rămână nepăsători în astfel de situații”
Un cetățean străin, în vârstă de 22 de ani, a fost prins de jandarmii Capitalei în timp ce făcea gesturi obscene în apropierea unui loc de joacă pentru copii din Sectorul 6. El a...
Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Cum arată acum Drumul Osiei din Militari, redeschis circulației. „Noroaiele ajungeau până la gleznă”
Drumul Osiei, cel care leagă Sectorul 6 București de comuna Chiajna, a fost finalizat și a fost dat circulației sâmbătă, 25 mai. Tronsonul are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime...
#Clotilde Armand primarie sector 1, #consiliu local dizolvat, #Bucuresti , #stiri Clotilde Armand