Acuzații grave la adresa ministrului Cercetării Sebastian Burduja: "A blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene"

Marti, 02 August 2022, ora 17:05
2524 citiri
Acuzații grave la adresa ministrului Cercetării Sebastian Burduja: "A blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene"
Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 FOTO: Hepta

Edilul Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja, că a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene, "din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii”.

"Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene... din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii.

Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL - PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile - şcoli, sănătate, infrastructură, mediu - la ordine primite de sus.

Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook.

Ea a precizat că un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1 şi prin care vrem să transpunem în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale:

„- Strategia IT a Primăriei Sectorului 1- cu o componentă importantă de digitalizare;

- Strategia Smart City a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti 2023-2030;

- Strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030- care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate;

- Proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative;

- Cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1;

- Programul Anual de Activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024 (un instrument de planificare anuală a activităţii autorităţii deliberative locale; pentru a putea fi introduse în PAACL, proiectele de hotărâri trebuie să îndeplinească anumite condiţii de maturitate şi oportunitate)”.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că, din respect pentru cetăţeni, va reveni cu acest proiect în Consiliul Local.

„Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori”, a completat Armand.

Citește și:
Șeful lui PSG a fost acuzat de hărțuire și violență psihologică
Șeful lui PSG a fost acuzat de hărțuire și violență psihologică
Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, este vizat de o plângere depusă de un fost angajat, Hicham Karmoussi, care a lucrat ca majordom pentru oficial. Karmoussi,...
Cum răspunde directorul unei instituții din București, angajat și la o primărie din Botoșani: ”Nu am fost prezent, dar vorbim de eficiență”
Cum răspunde directorul unei instituții din București, angajat și la o primărie din Botoșani: ”Nu am fost prezent, dar vorbim de eficiență”
Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf care ocupă funcția de director al Complexului Sportiv National (CSN) ”Sala Polivalentă” Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la...
#Clotilde Armand, #acuzatii, #digitalizare, #fonduri europene , #acuzatii