Ziare.com

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Primaria publica motivarea hotararii prin care Curtea de Apel Bucuresti a anulat contractul cu Romprest

de N.G.
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 18:07

   

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Primaria publica motivarea hotararii prin care Curtea de Apel Bucuresti a anulat contractul cu Romprest
Primaria Sectorului 1 a publicat integral pe site-ul institutiei decizia Curtii de Apel Bucuresti din data de 30 iunie 2008, sustinand ca aceasta instanta de judecata a anulat definitiv si irevocabil intreaga procedura de achizitie care a stat la baza incheierii contractului dintre Consiliul Local Sector 1 si Compania Romprest Service SA.

Cititi AICI motivarea hotararii Curtii de Apel Bucuresti

"Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service SA a fost incheiat fraudulos. Asta reiese din doua decizii judecatoresti definitive si irevocabile care l-au anulat. Astfel, cele doua decizii confirma faptul ca acest contract a fost semnat in dispretul Justitiei si el practic, in prezent, nu exista", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primarul sustine ca cea de-a doua decizie apartine Curtii de Apel Brasov din data de 22 martie 2011 prin care aceasta instanta a stipulat anularea anuntului de participare nr. 40433/08.12.2007 publicat in SEAP de catre Primaria Sectorului 1, a documentatiei de atribuire si a procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului "Prestari servicii - activitati ale salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1" cod CPV 90121000-1 si 90210000- 2.

"A fost confirmata, inca o data, incheierea fara nicio baza legala a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1. Raman acum intrebarile mele: cine ne da banii inapoi pentru cei 12 ani in care am platit cel mai scump serviciu de salubrizare din Romania si cati functionari publici, primari si viceprimari trebuie sa raspunda in fata Justitiei? Vom afla. Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Istoria contractului


In data de 8 decembrie 2007, Consiliul Local al Sectorului 1 a initiat procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului avand ca obiect "delegarea gestiunii prestarii serviciilor de salubritate".

Contractul a fost castigat de Compania Romprest Service SA. Doua societati au contestat la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor procedura de licitatie. CNSC a respins ambele contestatii in 15 ianuarie 2008.

In 31 august 2008, una dintre firmele care au participat la aceasta procedura a cerut Curtii de Apel Bucuresti anularea deciziei CNSC. Prin decizia definitiva si irevocabila din 30 iunie 2008, instanta a anulat anuntul de participare nr. 40433/8 decembrie 2007, documentatia de atribuire si intreaga procedura de achizitie derulata conform acestora.

In aceeasi zi, inainte ca instanta sa pronunte o solutie, Consiliul Local Sector 1 a incheiat cu Compania Romprest Service SA contractul J077/S/30.06.2008 privind delegarea gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativa a Sectorului 1.

Pozitia Romprest
"Toate aceste asa-zise detalii mai putin cunoscute au fost de fapt subiecte de presa la vremea respectiva, fiind aduse in atentia publica in mod repetat. Este evident insa ca, odata cu solutionarea definitiva a cauzei supuse judecatii, respectiv respingerea definitiva a actiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achizitie, acest subiect a fost epuizat de catre presa", a postat Romprest, vineri, pe site-ul sau.

Potrivit Romprest, Tribunalul Bucuresti a consfintit ca acest contract cu Primaria Sectorului 1 este valabil printr-o sentinta din 11 decembrie 2009, iar recursul formulat a fost respins prin decizie irevocabila de Curtea de Apel Cluj.

Printr-o decizie din 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a statuat caracterul valabil al contractului de delegare. Mai mult, urmare a Deciziei irevocabile nr. 3325/2010 a Curtii de Apel Cluj contractul privind delegarea gestiunii prestarii serviciilor de salubritate a ramas valabil, a adaugat Romprest.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TRASH WARS :)

Episodul paishpe "Gunoierii" in premiera mondiala pe Ziare.
Jabba the Hut i-o trage lui Luc Skywalker :)

 

Bravo, ii simteam lipsa Clorthildei 🥳🥳🥳

Deci a publicat ceva din 2008, dupa care alte cateva hotarari ulterioare zic invers 🥳 Din gunoi, gunoi rasare 🥳🥳🥳

Oricum: mai bine mai tarziu decat niciodata. Slugarimea copista de la z.voma risca sa nu-si faca norma la lins Clortholda in BEEP. Pana la orele 24:00, sligile mai au timp sa recupereze 🥳

 

Păi

Ce să mai ințelegem ? Fiecare are hotărari judecătorești de partea lui , dar va avea caștig de cauză cel ce are ultima hotărare judecătorească favorabilă .

 

madama mahalaClotilde ori a luat-O razna ori nu intelege speta

In primul rand ceea ce s-a publicat NU este o hotarare judecatoreasca, ceea ce orice profesionist in ale dreptului poate sa constate de indata.
Pe de alta parte in cauza respectiva nu apare ca reclamant Romprestul ci o alta firma, care nu este parte in prezentul "razboi" cum il defineste madama mahalaClotilde.
Daca din anul de gratzie 2008, in baza acestei hotarari, practic a fost anulat, la cererea PRESTATORULUI (caci lui ia fost admisa cererea)????, ma intreb daca nu cumva in toata aceasta perioada, Primaria S1, neavand contract VALID de ridicare a gunoiului, nu a incalcat prevederile legale, care stipuleaza expres ca autoritatile publice locale sunt obligate sa asigure curatenia unitatii administrative locale, cu firme autorizate, in baza unui contract valid.
Per ar contrario, daca ar fi asa Primaria S1, prin organismele sale legale a incalcat legea... penala, caci a atentat la sanatatea cetatenilor din S1 !!!
Refuz sa cred ca ACUM cand deja exista o sentinta de executare silita pt prestatiile Romprest, nimeni din a Primarie S1, nu s-a sezizat ca Romprest nu are nici o calitate pt a executa prestarile de servicii privind ridicarea gunoaielor si curatenia sectorului 1, dar si dezapezirea acestui sector !!!
Suntem in scenariul Abramburica !!!

 

Cine vrei sa informeze?

Slugile in solda de la Z.com? 🥳🥳🥳 Pai astia mint de dimineata pana noaptea, nu pricep nimia, dar au ordin sa faca propaganda desantata pentru Clortilda FB. 🥳🥳🥳 Unde nu e coloana vertebrala, sunt slugile de la z.com (de unde uu pleacat mai toti redactorii si au ramas doar cateva BEEP media de tot rasul.

Dacă este nul contractul dintre Romprest si Primarie

Curtea de Conturi din 2008 pană acum nu s-a sesizat?
- De ce s-au făcut plăți ilegale către gunoieri și cine a dispus aceasta?
- De ce nu se face o licitație pentru strans gunoiul?
Cum de a aflat abia acum primarul (după 8 luni) că sectorul pe care-l conduce nu are contract pt. ridicat gunoiul?
Deci Romprest a făcut activitate Pro Bono, dar cand a vrut să fie plătită a devenit firmă șantajistă.
Nu cumva se aruncă cu gunoi in ochi să se ascundă alte matrapazlacuri?
Ori este totuși un contract valid iar serviciile trebuie plătite?
De cand se renumără voturile, nu se mai strange gunoiul; nu care cumva să se găsească sacii cu voturi pierduți in procesul de mutare-numărare, noaptea ca hoții.

 

Foarte simplu

Curtea de Conturi este o fortareata a mafiei PSD controlata de mafia PSD inca de la infiintare!
Mafiei PSD ii este frica de o Curte de Conturi independenta la cate magarii au facut cat au fost la guvernare in ultimii 32 de ani!

PAI DACA EXISTA DOVADA de anulare in justitie a contractului

Romprest , de ce toti lingaii blshevicilor s-au repezit sa-i pupe pe gingii pe gunoieri ?

O multime de pupincoristi de pe la multe tarabe de gadilat bolshevucul pe burta si pe unde-i place lui se aratau foarte marcati de razboiul gunoaielor ...va inchipuiti ce jale ar fi daca ar fi vorba si de situatii mai cernite , cum s-ar prabusi pamantul sub ei ..

Cred ca astia au intrat in depresie si o sa treaca la demonstratii de loialitate si sacrificii cum n-am mai vazut , dovada e chiar Ciutacu care era sa explodeze atunci cand un politician i-a aratat proba ca e meschin si tantalau ...

 

Dupa 6 luni nu ti-ai fasit un job ?

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor