Cum se apără Clotilde Armand după ce prefectul Capitalei a sesizat instanța: ”A ieșit să conteste propriul act”

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 12:34
4500 citiri
Cum se apără Clotilde Armand după ce prefectul Capitalei a sesizat instanța: ”A ieșit să conteste propriul act”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 FOTO Hepta

Edilul Clotilde Armand a declarat că dispoziţia din 18 februarie prin care preia direct coordonarea proiectului de prevenire a corupţiei în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate pe 8 martie de prefectul Capitalei de la acea dată, Alexandra Văcaru.

"Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene şi nu a contestat dispoziţia în instanţă", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Ea a menţionat că acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le deţine şi cu ajutorul cărora va demonstra că "hărţuirea" sa constituie "un scenariu prost", scris de cei care vor ca 'banii Sectorului 1 să revină la firmelor de partid'.

"Este o dovadă clară că PNL şi PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite şi a instituţiilor publice pe care le controlează. Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali şi social-democraţi, vă anunţ că nu voi ceda acestor presiuni şi voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupţia din administraţia locală", a spus primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a adăugat că prefectul Capitalei, Toni Greblă, a ieşit "să conteste propriul act", ca să-l apere pe fostul primar Daniel Tudorache, care a făcut sesizarea împotriva ei la ANI.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect.

Sesizarea s-a efectuat ca urmare a exercitării controlului de legalitate, având în vedere şi raportul emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Efectele celor cinci dispoziţii sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, a menţionat Prefectura.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

#Clotilde Armand, #Toni Grebla, #prefect Bucuresti, #spor , #stiri Clotilde Armand