Românii care vor putea primi un sprijin financiar de 1.000 de lei. „Tichet anticriză pentru fiecare locuitor care a împlinit 18 ani”

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 14:44
6942 citiri
Românii care vor putea primi un sprijin financiar de 1.000 de lei. „Tichet anticriză pentru fiecare locuitor care a împlinit 18 ani”
Toţi cetăţenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai uşor peste această iarnă FOTO Pixabay

Toţi cetăţenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai uşor peste această iarnă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local potrivit căruia cetăţenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de acest sprijin financiar.

„Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetăţenii care au domiciliul în Sectorul 1”, a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o conferinţă de presă la care au mai participat Vlad Voiculescu - fostul ministru al Sănătăţii, Claudiu Năsui - fostul ministru al Economiei şi deputata Cristina Prună – vicepreşedinte în Comisia de Comerţ şi Servicii, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit edilului, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 şi 100 milioane lei în 2022.

PNL şi PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obţinut din renegocierea acestui contract investigat de DNA, acum fiecare cetăţean va simţi în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziţie. Ştiţi deja că PNL şi PSD ne-au blocat în Consiliul Local toate investiţiile propuse în peste zece şedinţe, mai ales cele care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. Principalul proiect, ”Termoficare de la Soare”, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură pe blocurile din Sectorul 1, a fost suspendat în Consiliul Local din motive politicianiste, contrare interesului cetăţeanului”, a declarat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că, de aceşti bani, locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinaţia investiţiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziţia unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-şi cumpere sau să-şi schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-şi schimbe ferestrele sau uşa de intrare, să-şi înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-şi achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

„În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza şantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la Bucureşti la Lisabona şi de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea şi să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Se lucrează în acest moment la optimizarea consumului de energie, la finanţarea unor surse de energie alternative sau plafonarea preţului gazelor. În Europa există ţări care au emis astfel de tichete anticriză de 500 euro pentru ca cetăţenii lor să facă faţa crizei energetice,” a mai precizat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Primarul Sectorului 1 a lansat un apel către toate forţele politice să lase orgoliul de partid şi calculele electorale la o parte şi să vină în sprijinul cetăţenilor votând în viitoarea şedinţă de consiliu local acest proiect.

Quarterly Report - Editia 4

Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă vrem ca Ursula von der Leyen să rămână preşedintele Comisiei Europene, atunci votăm PNL şi PSD. El a adăugat că, dacă vrem un...
Ambiția lui Iohannis, dacă nu reușește să obțină șefia NATO. Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european în funcție de parcursul șefului statului SURSE
Ambiția lui Iohannis, dacă nu reușește să obțină șefia NATO. Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european în funcție de parcursul șefului statului SURSE
În contextul în care șefia NATO pare tot mai greu de obținut pentru Klaus Iohannis, șeful statului ar ținti și spre alte funcții la nivel european. PNL şi PSD vor să îşi împartă...
#Clotilde Armand, #sector 1, #tichet anticriza, #ajutor social , #stiri Clotilde Armand