Răspuns la acuzațiile aduse de PNL privind bugetul de la Sectorul 1: „Îndeplinește toate condițiile legale”

Vineri, 04 Martie 2022, ora 17:44
3416 citiri
Răspuns la acuzațiile aduse de PNL privind bugetul de la Sectorul 1: „Îndeplinește toate condițiile legale”
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand se află în conflict cu consilierii PNL de anul trecut FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 a transmis vineri, 4 martie, că proiectul bugetului general centralizat al Sectorului 1 pe anul 2022 îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a putea fi adoptat, iar măsura din decizia Curţii de Conturi, menţionată de PNL a fost îndeplinită de anul trecut.

Totodată, primăria face precizarea că Ministerul de Finanţe a oferit un răspuns la o solicitare a Primăriei Sectorului 1, prin care se cereau lămuriri legate de aprobarea cu întârziere a bugetului de venituri şi cheltuieli, în care se specifică faptul că proiectele de buget se aprobă în termen de maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

”Proiectul de buget pe anul 2022 a fost pus în dezbatere publică pe data de 14 ianuarie 2022 şi nu a fost adoptat nici până în prezent, deşi a fost supus de şase ori dezbaterii consilierilor locali. Ministerului de Finanţe a mai comunicat, în acelaşi răspuns, că în cazul în care autorităţile deliberative nu aprobă proiectele bugetelor locale, în termenul prevăzut de 45 de zile, direcţiile generale ale finanţelor publice dispun sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi cu transferuri consolidabile, până la aprobarea acestora de către autorităţile deliberative. În această situaţie, din bugetele locale se pot efectua plăţi numai în limita celorlalte venituri încasate”, precizează Primăria Sectorului 1.

Potrivit comunicatului, ”conform Legii 273/2006, nerespectarea termenului de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat, pentru a se aproba proiectul de buget, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3.000 lei şi 5.000 lei”.

PNL Sector 1 a transmis, vineri, un comunicat în care se arată că bugetul propus de primarul Armand Clotilde pentru anul în curs este ilegal, acest lucru fiind confirmat de Curtea de Conturi a României, printr-un răspuns oficial la o petiţie depusă de consilierul PNL Dinu Gheorghe.

Practic, Curtea de Conturi spune foarte clar că toate datoriile primăriei trebuie incluse în buget, conform legii, afirmă liberalii, care arată că primarul ”ar trebui să le prezinte scuze public pentru circul pe care l-a făcut în ultimele săptămâni, politizând tema refugiaţilor”.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Clotilde Armand, #primarie sectorul 1, #sectorul 1 bucuresti, #consilieri pnl, #buget sector 1 , #stiri Clotilde Armand
Comentarii
Poza exodusalltime
exodusalltime
rank 5
alianta ruso-iredentista pnl+psd+udmr actioneaza impotriva usr
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 5