Reacția lui Clotilde Armand după ce ANI a acuzat-o de incompatibilitate: „Gata! M-au prins... ”

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 10:28
6617 citiri
Reacția lui Clotilde Armand după ce ANI a acuzat-o de incompatibilitate: „Gata! M-au prins... ”
Primarul Sectorului 1 i-a acuzat pe consilierii PNL că încearcă să o hărțuiască prin diferitele sesizări FOTO Facebook / Clotilde Armand

Primarul USR al Sectorului 1 Clotilde Armand a reacționat după ce luni dimineață ANI a acuzat-o de conflict de interese și incompatibilitate. "Gata! M-au prins...", scrie aceasta ironic, susținând că ea "a respectat legea".

Acuzată de ANI de conflict de interese și incompatibilitate, Clotilde Armand se apără. Primarul Sectorului 1 susține că a respectat legea în cazul numirii în proiectul cu fonduri europene și că „a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect”.

„Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.

Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru”, a transmis Clotilde Armand.

Edilul a mai explicat apoi că „în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare dată solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar”.

„O încercare disperată de hărțuire”

Aceasta mai susține că plângerea la ANI a fost făcută de către consilierii PNL Sector 1, într-o „încercare disperată de hărțuire” și a subliniat că va pune la dispoziția autorităților toate documentele.

„Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a mai afirmat Armand pe Facebook.

Agenţia Naţională de Integritate a acuzat-o luni dimineață pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Quarterly Report - Editia 4

Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
#Clotilde Armand, #primar usr, #primar sectorul 1, #ani, #conflict de interese , #stiri Clotilde Armand