Romprest a primit amenzi de peste 160.000 de lei din partea Politiei Locale pentru refuzul de a colecta gunoiul

Luni, 07 Iunie 2021, ora 17:28
4288 citiri
Romprest a primit amenzi de peste 160.000 de lei din partea Politiei Locale pentru refuzul de a colecta gunoiul

Romprest Service a primit in perioada 1 iunie - 7 iunie mai multe amenzi din partea Politiei Locale a Sectorului 1 care insumeaza 160.000 de lei pe motiv ca a refuzat sa ridice deseurile de pe strada.

Cele mai mari sanctiuni, in valoare de 60.000 de lei si de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificarilor autoritatii contractuale aplicate in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului. Asta dupa ce Politia Locala a indicat Companiei Romprest Service locatiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deseuri, iar aceasta nu s-a conformat, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 1.

Pe langa aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contraventii in cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare mentionat in contractul de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativa a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate in baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti.

Clotilde Armand i-a indemnat pe cetateni sa reclame la politie locurile in care nu se colecteaza deseurile

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis miercuri, 2 iunie, public Companiei Romprest Service SA sa reia activitatea de strangere a gunoiului, in 24 de ore.

Armand a subliniat ca, daca acest lucru nu se va intampla, va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unitatii teritorial-administrative si va presta aceste servicii.

Edilul ii indeamna pe cetatenii Sectorului 1 sa reclame la Politia Locala a Sectorului 1, la numarul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, in cazul in care observa depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau ca gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

"Este un nou santaj de tip mafiot din partea acestei companii, un santaj adresat tuturor locuitorilor din sector care platesc bani multi sa fie curat," a declarat, marti seara, Clotilde Armand.

Edilul a reamintit decizia Curtii de Conturi a Romaniei care a constatat ca Primaria Sectorului 1 a platit nejustificat, in perioada 2013-2016, catre Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezinta tarife indexate in baza unui indice al pretului de consum, altul decat cel prevazut in contractul initial atribuit prin licitatie, modificat prin act aditional si contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobanzi si penalitati in suma totala de 23,7 milioane de lei.

Atat Curtea de Conturi, cat si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), au cerut Primariei Sectorului 1 recuperarea imediata a sumelor platite nelegal catre Romprest Service SA.

"Totusi, nu suntem prostii mafiei gunoaielor si eu nu ma clintesc in fata amenintarilor de tip mafiot. Pot sa urle ei cat doresc in presa lor aservita si cumparata. Eu stau aici in primarie sa-i infrunt pe cei care au impresia ca pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primariei Sectorului 1 (da, atat platim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vanduti. Am anuntat si Garda de Mediu ca operatorul de salubritate din Sectorul 1 depoziteaza in acest moment ilegal deseurile. Tineti minte: au maximum 24 de ore. Si eu am inceput deja sa numar," a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicita Garzii de Mediu sprijinul in identificarea depozitelor ilegale de deseuri municipale de pe raza acestei zone administrative.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...