Cum planuieste Clotilde Armand sa reduca drastic pretul salubrizarii in Sectorul 1: "Estimez ca va fi de doua ori mai ieftin"

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 16:54
6471 citiri
Cum planuieste Clotilde Armand sa reduca drastic pretul salubrizarii in Sectorul 1: "Estimez ca va fi de doua ori mai ieftin"
Clotilde Armand FOTO Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat vineri, 4 decembrie, ca va pune in dezbatere publica un proiect privind pretul salubrizarii pentru agenti economici, explicand ca nu e normal ca "cel care presteaza serviciile si are monopol" sa stabileasca costurile acestui serviciu.

"Ridicarea gunoiului menajer este un serviciu de doua-trei ori mai ieftin in comparatie cu ridicarea gunoiului din depozite necontrolate. Ce vedeti la ora actuala pe strazile Sectorului 1 nu este gunoiul menajer (...), sunt depozite necontrolate. Aceasta situatie se datoreaza si faptului ca Romprest are niste tarife stabilite unilateral de ei pentru agenti economici. Zilele acestea o sa pun in dezbatere publica un proiect ca voi, Consiliul Local, ca asa trebuie, voi sa stabiliti pretul serviciului de salubrizare pentru agenti economici, ca sa fie un pret corect. Probabil ca va fi de doua ori mai ieftin, e o estimare a mea. E important ca voi sa stabiliti acest cost, pentru ca este un serviciu, de fapt delegat, monopol si nu e normal ca cel care presteaza serviciile si are monopol sa stabileasca costurile acestui serviciu", a spus Clotilde Armand, la sedinta Consiliului Local.

Ea a mentionat ca nu poate dispune plata facturilor Romprest, intrucat acestea nu sunt intocmite corect. "Trebuie impreuna, si o sa implic aici Consiliul Local, sa avem o discutie cu Romprest pentru a readuce relatia cu Romprest intr-o situatie corecta", a afirmat Clotilde Armand.

Ea a mentionat ca in 2019 autoritatea locala a achitat Romprest 196 de milioane de lei, in 2020 estimarea fiind ca va avea de dat in total 323 de milioane de lei.

"Facturile achitate pana pana in ziua de astazi sunt de 189 de milioane de lei. Puteti sa comparati aceasta cifra cu ce a fost achitat in 2019. 196 de milioane de lei au fost achitate catre Romprest in 2019. La ora actuala sunt doar 189 de milioane de lei. Facturile transmise si neachitate sunt de 94 de milioane de lei. Estimarea serviciilor pana la 31 decembrie ne spune ca putem sa ne asteptam la 41 de milioane de lei. In total, daca luam ce a fost achitat, ce a fost transmis si estimarea serviciilor pana la sfarsitul anului suntem la 323 de milioane de lei", a declarat Clotilde Armand.

Potrivit acesteia, in buget si in toate rectificarile care au fost votate de vechea administratie sunt prevazute pentru salubritate 210 milioane de lei.

In opinia sa, ponderea cheltuielilor pentru salubritate este enorma.

"320 milioane de lei pentru salubrizare fata de un buget de venituri care va fi in jur la 1 miliard doua sute este o proportie enorma, adica o mare parte din bugetul nostru, daca mentinem situatia actuala, s-ar duce catre Romprest", a adaugat Clotilde Armand.

VIDEO Clotilde Armand, razboi total cu firma de salubrizare din Sectorul 1: "Este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare"

VIDEO Clotilde Armand anunta ca a gasit o situatie de criza grava la Sectorul 1: "Avem un deficit abisal". Ce masuri anunta primarul

Clotilde Armand publica acte despre platile colosale ale fostului primar pe "bancute si gardulete": "Acestea in conditiile in care Sectorul 1 are cele mai multe strazi de pamant"

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Clotilde Armand, #ROMPREST, #salubritate, #proiect, #dezbatere publica , #stiri Clotilde Armand
Comentarii