VIDEO Clotilde Armand, razboi total cu firma de salubrizare din Sectorul 1: "Este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare"

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 18:11
15062 citiri
VIDEO Clotilde Armand, razboi total cu firma de salubrizare din Sectorul 1: "Este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat ca va depune o noua plangere, dupa ce a adunat gunoiul din Piata Amzei, acuzand oficialii societatii Romprest ca nu-si fac treaba intentionat si ca emit facturi la suprapret catre primarie.

"Am strans impreuna cu actorii, voluntarii si cetatenii revoltati de situatia pe pe care o vedem si o traim. In Sectorul 1 este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru ca acesta are impresia ca noi vom ceda si vom plati niste facturi emise nelegal. O spun foarte ferm: nu vom ceda in fata nimanui. Pe mine nu ma intereseaza cum au procedat inainte aceasta companie cu fostii edili, pe mine ma intereseaza sa isi respecte contractul si legea", a explicat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 spune ca serviciile de salubritate se ridica la un sfert din bugetul primariei, iar prestatorul de servicii, Romprest, a emis facturi la suprapret.

"Din informatiile mele s-au trimis facturi catre primarie la suprapret. Acest serviciu de salubrizare ne costa un sfert din bugetul local anual. Este o suma fantastica pe care comunitatea o plateste sa fie curat in sector. Si vedeti cat de curat este... Am ajuns sa le facem noi treaba astazi in piata Amzei. Pe banii nostri", a mai scris Armand.

Armand a declarat ca va depune, din nou, o plangere la Parchet in cazul acestui scandal.

"Eu nu voi plati din bugetul local ceva care deja a fost platit, eu nu voi accepta sa fim luati de prosti de aceasta companie care emite facturi nelegale Primariei. Este inadmisibil sa trateze cu atata tupeu comunitatea locala. Repet: nu vom face nici un pas in spate in lupta noastra cu cei care incearca sa fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o noua plangere. Multumesc Marius Manole pentru civismul tau, multumesc locuitorilor care au fost astazi prezenti langa noi. PS: In imagini este doar o mica moarte din ce am strans", a adaugat Clotilde Armand.

Strazile din Sectorul 1, pline de gunoi

De cateva zile, strazile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anuntat ca nu mai ridica depozitele necontrolate de deseuri, adica tot ce arunca oamenii pe strada, la intamplare, de la mobila, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (desi o zi pe saptamana se ridica gratuit) deoarece Primaria Sectorului 1 nu a mai platit de 4 luni facturile, potrivit Hotnews.ro.

Oliver Paiusi, consilier USR Sector 1, a declarat ca Primaria Sectorului 1 are datorii de circa 80 milioane lei catre Romprest, lasate de vechea administratie, iar acestea nu pot fi platite fiindca nu sunt bani, dar si din cauza unor nereguli. Mai exact, tariful a fost majorat anul trecut, dar banii nu au fost prevazuti in buget, astfel ca nu s-au putut face plati din aprilie.

Actorul Marius Manole anunta ca se duce impreuna cu mai multi voluntari sa ridice gunoiul din Sectorul 1, dupa ce Romprest a refuzat sa faca acest lucru

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...
Comentarii
Menumorut
rank 5
Razbunarea lui Tudorache.pentru facturile piperate.
Dracula1942
rank 4
Clotilde nu le da spaga si toti smecherii sufera