Contre intre Clotilde Armand si Nicusor Dan pe tema adapostului de caini de la Odai: "Trebuia sa veniti vineri la Primaria Sectorului 1, unde s-a propus acelasi lucru"

Duminica, 07 Februarie 2021, ora 17:06
8065 citiri
Contre intre Clotilde Armand si Nicusor Dan pe tema adapostului de caini de la Odai: "Trebuia sa veniti vineri la Primaria Sectorului 1, unde s-a propus acelasi lucru"
Clotilde Armand si Nicusor Dan. Foto: Arhiva USR Bucuresti

Nicusor Dan a anuntat ca, in contextul problemelor care au aparut intre compania Romprest Service si Primaria Sectorului 1 si pentru a nu risca sa ramana fara ingrijire cainii de la adapostul Odai, a cerut ca ASPA sa asigure serviciul, astfel incat animalele fara stapan sa fie protejate.

Edilul Capitalei a adaugat ca PMB poate finanta acest adapost, pentru o perioada de una sau doua luni, iar in acest interval pot fi gasite solutii pe termen lung.

Clotilde Armand i-a replicat lui Nicusor Dan, intr-un comentariu la postarea acestuia de pe Facebook, ca la sedinta de vineri din Primari Sectorului 1 a fost propus acelasi lucru anuntat de primarul general si a adaugat ca poate pe viitor va raspunde acestor solicitari.

"Ne bucuram pentru colaborare. Ar fi fost si mai frumos sa participati vineri la Primaria Sectorului 1 unde s-a propus exact ceea ce ati scris aici. Poate raspundeti in viitor acestor solicitari. Numai bine", a comentat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand la postarea primarului general al Capitalei.

Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Discutiile de la Primaria Sectorului 1

Clotilde Armand anunta vineri, 5 februaie, ca a avut o intalnire cu reprezentantii mai multor asociatii care lupta de multi ani pentru protectia animalelor despre situatia de la Odai si concluzia este una foarte clara:

"Lagarul Odai trebuie inchis urgent! Iar primaria Sectorului 1 sub conducerea mea isi asuma sa deschida patru centre de sterilizare in sectorul 1! Multumesc celor care au participat la aceasta intalnire si ii asigur de toata deschiderea Primariei Sectorului 1", scria Armand.

Potrivit unor surse din cadrul Primariei Capitalei, la intalnirea de vineri ar fi fost prezent si reprezentantul ASPA, care e institutie in subordinea PMB, si care a zis ca ar putea prelua serviciul de ingrijire de la adapostul respective.

Nu este prima data

Cei doi au mai avut polemici, la inceputul lunii decembrie, a anului trecut tot din cauza Romprest, cand Clotilder Armand a anuntat ca vrea refacturarea serviciilor prestate de companie in acea perioada.

"Cetatenii isi doresc curatenie pe strazi pentru ca platesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunitatii locale, nu pot plati niste servicii prestate doar pe hartie. Tocmai de aceea, pentru a intra in legalitate, am solicitat prestatorului Romprest sa refactureze serviciile prestate. Cat de curand vom rezolva aceasta situatie, insa doar cu respectarea stricta a legii", a afirmat Armand, potrivit unui comunicat de presa la Primariei Sectorului 1.

La randul sau, Nicusor Dan preciza ca Primaria Sectorului 1 trebuie sa onoreze contractul care este in vigoare cu firma de salubritate si sa se asigure ca gunoiul este ridicat de pe strazi.

In replica, Armand l-a rugat pe primarul general al Capitalei "sa nu mai complice inutil lucrurile". Ea i-a reamintit lui Nicusor Dan ca exista o decizie a Curtii de Conturi potrivit careia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

"Am solicitat ASPA"

Postarea lui Nicusor Dan, de la care a pornit discutia. "In contextul problemelor care au aparut intre compania Romprest Service si Primaria Sectorului 1 si pentru a nu risca sa ramana fara ingrijire cainii de la adapostul Odai, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primariei Capitalei) sa asigure serviciul, astfel incat animalele fara stapan sa fie protejate. Am primit mai multe semnale si din partea unor ONG-uri pentru a colabora, in sensul asigurarii, in continuare, a adapostului, hranei si ingrijirii acestora.

Primaria Capitalei poate finanta acest adapost, pentru o perioada de 1-2 luni. In acest interval se pot gasi solutii pe termen lung. Orice s-ar intampla in relatiile contractuale dintre administratia publica si un agent economic sau altul, animalele fara stapan nu trebuie sa aiba de suferit", a scris Nicusor Dan duminica pe Facebook.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Clotilde Armand, #NIcusor Dan, #armand contre nicusor dan , #stiri Clotilde Armand