Lovitura pentru Daniel Tudorache. Parchetul General anunta ca inca nu a putut gasi diferenta de voturi care sa-l dea castigator la alegerile de la Sectorul 1. Ancheta a fost prelungita

Joi, 13 Mai 2021, ora 15:47
17261 citiri
Lovitura pentru Daniel Tudorache. Parchetul General anunta ca inca nu a putut gasi diferenta de voturi care sa-l dea castigator la alegerile de la Sectorul 1. Ancheta a fost prelungita
Daniel Tudorache considera in continuare ca a castigat alegerile FOTO Facebook/ Daniel Tudorache

Reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au precizat ca ancheta in dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizata, termenul fiind prelungit pana la 1 august, la cererea Politiei Capitalei, care a invocat volumul mare de munca. "(...) din verificarile efectuate nu s-a putut stabili diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror", arata PICCJ.

"In cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucuresti, aflata in instrumentarea Sectiei pentru infractiunilor din justitie, activitatile dispuse de procurorul de caz prin ordonanta din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti solicitand motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la indeplinire a tuturor obiectivelor fixate", au transmis, joi, reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, luand in considerare complexitatea procedurilor si volumul mare de munca pe care il implica, procurorul de caz a aprobat solicitarea si a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

"Mentionam ca din verificarile efectuate nu s-a putut stabili diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror", a precizat sursa citata.

Procurorul Sorin Iasinovschi de la Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanta de delegare ca Politia Bucuresti sa renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucuresti, castigate de Clotilde Armand (USR) in dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plangere legata de rezultatul alegerilor si a reclamat comiterea unor infractiuni de catre Dan Barna, presedintele USR, procurorul Nicolae Sprancu - presedintele Biroului Electoral Sector 1 si Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iasinovschi sustine in ordonanta sa ca, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesara renumararea voturilor de la alegerile locale, preciza G4Media.

Procurorul a solicitat, printre altele, identificarea buletinelor de vot corespunzatoare fiecarei sectii de votare si "numararea voturilor din cadrul fiecarei sectii de vot si confruntarea rezultatelor cu numarul de votanti inscrisi pe listele de vot corespunzatoare fiecarei din cele 166 sectii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucuresti (cat si a votantilor inscrisi pe listele suplimentare), care si-au exprimat dreptul la vot", conform documentului prezentat de G4Media.

Scandalul numararii voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit dupa difuzarea unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primaria Sectorului 1 al Capitalei.

In 20 aprilie, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca are "detalii" din "ancheta de la SIIJ" privind renumararea voturilor de la Primaria Sectorului 1 si ca, de fapt, Clotilde Armand a pierdut alegerile. "Mai sunt 220 de saci de numarat, dar trendul electoral este unul foarte clar, se pare ca dl Tudorache a castigat", sustine Ciolacu. El adauga ca renumararea ar urma sa fie finalizata in 15 zile. "Dar presupun ca dna Clotilde nu e bolsevica, ca pe timpul lui Stalin, nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara... isi va da demisia, va pleca", arata Ciolacu. In replica, Clotilde Armand afirma ca este un fake news si ca atunci cand un PSD-ist spune asta inseamna ca "este exact pe dos".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Parchetul General, #alegeri locale 2020, #Clotilde Armand, #daniel tudorache , #stiri Clotilde Armand