Clotilde Armand anunță semnarea acordului cu Romprest. Suma pe care o va plăti Primăria Sectorului 1 pentru cinci luni

Vineri, 27 August 2021, ora 22:36
4117 citiri
Clotilde Armand anunță semnarea acordului cu Romprest. Suma pe care o va plăti Primăria Sectorului 1 pentru cinci luni

Acordul între Primăria Sectorului 1 şi compania Romprest privind asigurarea serviciilor de salubritate a fost semnat, vineri seară, la Prefectura Capitalei.

"Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de (...) 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit", a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

"Acum a fost semnat la Prefectura un acord între Sectorul 1 şi firma de salubrizare, care se încadrează în bugetul disponibil şi asigură serviciile de salubrizare la un nivel optim. A fost dificil să ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetăţenilor să fie respectat", au transmis, vineri seară, reprezentanţii Prefecturii Capitalei.

Potrivit acestora, urmează şi alte discuţii, mai sunt aspecte importante de stabilit şi clarificat, dar cetăţenii pot fi asiguraţi de continuitatea serviciilor pe următoarea perioadă.

"În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condiţiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvenţe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvenţele inexistente, banii economisiţi se vor duce în investiţii", a arătat şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a explicat că suma pe care s-a angajat să o plătească este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni.

"Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit şi votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu", a explicat Armand, care a publicat şi protocolul.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat luni că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1. În aceeaşi zi, Clotilde Armand a precizat că Prefectura Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în sector deoarece compania Romprest „a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”.

Citeste si:
Prioritățile ”Guvernului Semafor” al Germaniei
Prioritățile ”Guvernului Semafor” al Germaniei
Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) şi partenerii de coaliţie, Partidul Liber-Democrat (FDP) şi Alianţa '90/Verzi, au prezentat miercuri programul de guvernare pentru următorii patru...
Socialiștii europeni nu mai vor să renunțe la postul de președinte al Parlamentului European la jumătate de mandat
Socialiștii europeni nu mai vor să renunțe la postul de președinte al Parlamentului European la jumătate de mandat
Președintele Parlamentului European, socialistul italian David Sassoli, nu vrea să-și predea postul unui membru al grupului popularilor europeni, în ciuda unui acord încheiat în acest sens la...