Clotilde Armand nu se lasa: Nu capitulam! (Video)

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 22:29
4663 citiri
Clotilde Armand nu se lasa: Nu capitulam! (Video)

Candidatul USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, miercuri seara, ca formatiunea din care face parte nu capituleaza si ca miza e mai mare decat aceste alegeri.

Vorbind la B1 TV despre ce poate face USB in prezent, dupa ce solicitarea de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din Sectorul 1 a fost respinsa marti seara de Biroul Electoral de Circumscriptie, Clotilde Armand a spus ca exista doua alternative: "sau protestam pana la capat si folosim toate caile care sunt la dispozitia noastra - si vom fi priviti ca cei care protesteaza tot timpul - sau spunem 'ok' si nu ne mai luptam. De fapt am castigat, dar am pierdut".

"Cred ca in primul rand ar trebui sa ne respectam alegatorii. Ei nu s-au saturat, ei spun ca trebuie sa mergem pana la cap. Trebuie sa respectam ideea de democratie, de transparenta. Miza e mai mult decat aceste alegeri, e procesul democratic in Romania. Eu nu cred ca e corect si bine pentru viitor sa capitulam", a mai spus Clotilde Armand.

Legat de ceea ce urmeaza sa faca USB in continuare, ea a expus pe scurt parcursul: "Vom cere invalidarea votului (...), iar judecatorul va cere renumararea voturilor in 18 sectii. Este rezonabil".

Si presedintele USB, Nicusor Dan, a declarat miercuri dimineata ca decizia de respingere a cererii de renumarare a voturilor va fi atacata la Judecatoria Sector 1, instanta care valideaza procesul verbal privind rezultatul final al alegerilor.

Clotilde Armand a reamintit si de ce se duce aceasta batalie: a pierdut tocmai in sectiile de votare in care USB nu avea reprezentanti.

Intrebata daca ar putea fi numita presedinte al Uniunii Salvati Romania, in care se transforma USB, Armand a replicat ca "nici nu se pune problema", ca "Nicusor Dan este un om care are calitati de analiza, de lidership, absolut necesare pentru acest partid". "O sa fiu mereu alaturi de Nicusor Dan", a mai spus ea.

Daca va face parte din Consiliul General, Armand a afirmat ca va continua sa munceasca, rezervandu-si insa o zi pe saptamana acestei noi functii (unde legislatia in vigoare cere o prezenta de patru ore pe luna, dupa cum a specificat ea).

Clotilde Armand traieste in Romania din 1999, fiind casatorita cu Sergiu Moroianu, un matematician, cercetator al Academiei Romane. In 2015 a obtinut cetatenia romana. Pe Nicusor Dan, tot matematician la baza, il cunoaste de 20 de ani.

Citeste si:
Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE
Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș va avea diseară o întâlnire online cu mai mulți apropiați din partid pentru a decide dacă rămân în USR sau dacă fondează o nouă formațiune...
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune pe rețelele sociale că azi are loc o întâlnire despre schimbarea sistemului de impozitare. ”Coaliția sărăciei se întâlnește...
Comentarii