Clotilde Armand le scrie greilor Europei: Coalitia PSD-ALDE mutileaza statul de drept

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 22:30
10975 citiri
Clotilde Armand le scrie greilor Europei: Coalitia PSD-ALDE mutileaza statul de drept

Consilierul local si presedintele USR Sector 1, Clotilde Armand, a trimis, miercuri, o scrisoare deschisa adresata presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, dar si presedintelui francez, Emmanuel Macron, cerandu-le sa analizeze cu atentie ce se intampla in Romania si sa ajute tara noastra, "supusa unei campanii continue de dezinformare", venita din interior.

In calitate de "cetatean al Romaniei si cetatean european", Clotilde Armand semnaleaza cateva dintre problemele cu care se confrunta tara noastra, din cauza deciziilor luate de coalitia de guvernare PSD-ALDE.

In scrisoarea deschisa remisa Ziare.com se mentioneaza modificarile care se doresc a fi aduse Legilor Justitiei, care nu sunt menite decat sa "mutileze statul de drept, Justitia si parcursul european al tarii, cu un singur obiectiv: acela de a scapa de diverse anchete penale".

Armand aminteste despre amplele proteste din iarna, "atunci cand Guvernul PSD a incercat o prima modificare a Legilor Justitiei. Ne aflam in prezent in fata unor noi tentative de modificare a unor legi fundamentale pentru lupta eficienta impotriva coruptiei".

Comisia Iordache a inceput macelarirea Legilor Justitiei. Iohannis acuza un dialog al surzilor - filmul unei zile cu scandal in Parlament

"O comisie speciala din Parlament are misiunea sa grabeasca procedurile de modificare a unui intreg pachet de legi", mai scrie Armand, referindu-se la Comisia Iordache, constituita special pentru a modifica Legile Justitiei.

"Guvernul pregateste de asemenea un proiect de cod administrativ, care vizeaza relaxarea criteriilor de integritate si incompatibilitate pentru functionarii publici. Proiectul de lege ce interzicea unei persoane condamnate penal sa devina presedintele tarii a fost respins in aceasta saptamana de Senat", mai trece in revista Armand din "realizarile" coalitiei de la guvernare.

Nu sunt trecute cu vederea nici modificarile fiscale, care nemultumesc investitorii, si Armand aminteste ca, "pe plan economic, ritmul sustinut de crestere (apreciat la 8,8%) este dublat de un deficit public care va trece de pragul de 3%, de un deficit al contului curent de peste 4 miliarde de euro si de o rata a inflatiei de 2,7%".

Comisia Europeana, ingrijorata de ritmul de crestere a deficitului bugetar. Romania, penalizata pentru ca Guvernul nu a luat masuri

"In aceste conditii, imi permit sa va adresez rugamintea sa analizati cu atentie evolutiile politice din Romania si sa sprijiniti proiectele care pot sustine dezvoltarea de care are atata nevoie populatia acestei tari, supusa unei campanii continue de dezinformare, dar atasata in continuare ideii europene", se arata in finalul scrisorii deschise semnate de Armand.

A.S.

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: Ziare.com