Desenele corespondentilor la anchetele lingvistice indirecte ale Muzeului Limbii Romane din Cluj, din urma cu o suta de ani, in expozitie la Muzeul Etnografic

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 15:07
124 citiri
In perioada cuprinsa intre anii 1922-1937, Muzeul Limbii Romane din Cluj-Napoca, institutie infiintata in 1919, pe langa universitatea romaneasca din capitala Transilvaniei, trimitea catre intelectualii din satele Romanei Mari opt chestionare ce au constituit ancheta lingvistica indirecta, conceputa de Sextil Puscariu pentru consemnarea faptelor de limba vorbita. Acum acestea pot fi vazute intr-o expozitie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu ocazia Zilei Culturii Nationale.

Chestionarele ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.