Peste un milion de romani care poarta numele sfantului mucenic Gheorghe, praznuit azi, vor sarbatori, conform canoanelor ortodoxiei, a doua zi de Pasti

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 12:07
49 citiri
Peste un milion de romani poarta numele Sfantului Mucenic Gheorghe, dar, pentru ca in acest an praznicul acestuia, 23 aprilie, coincide cu Sambata Mare, ei se pot sarbatori in a doua zi a Sfintelor Pasti.

Sarbatorirea sfintilor mari ale caror praznice cad in Vinerea Mare sau in Sambata Mare este transferata a doua zi de Pasti, conform normelor canonice ale Ortodoxiei, a informat basilica.ro.

Potrivit Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, este vorba despre 695. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.