Subprefectul judetului Cluj, doamna Irina Munteanu a transmis mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciuca cu prilejul sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Romane:

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 21:05
69 citiri
"Sarbatorim astazi primul pas important facut pentru infaptuirea statului national unitar roman, Unirea Principatelor, acum 163 de ani.

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a fost rodul eforturilor neobosite ale elitei politice a vremii, care s-au bucurat de intelegerea pe care romanii din Moldova si Esara Romaneasca au aratat-o nevoii de modernizare. Viziunea reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza ne-a lasat mostenire un exemplu de unitate, de sacrificiu personal pentru atingerea ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.