Lectia comunistilor

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 10:53
2122 citiri
Lectia comunistilor

Coreea de Nord a surprins pe foarte multi dintre spectatori si telespectatori in partida cu Brazilia, asiaticii dand o replica darza, neasteptat de puternica, favoritilor eterni ai turneelor finale.

Ironizati copios inainte de Cupa Mondiala, nord-coreenii au castigat respectul tuturor dupa meciul de marti seara. Au pierdut, dar le-au aratat celor care se indoiau de valoarea lor ca merita din plin sa participe la spectacolul din Africa de Sud.

Selectionerul Kim Jong Hun a inteles perfect plusurile si minusurile echipei sale si a adoptat singura tactica posibila pentru Coreea de Nord, defensiva agresiva dublata de disciplina tactica. Cantonamentul de jumatate de an ce a precedat participarea coreenilor la Cupa Mondiala a fost si el foarte important, Tae-Se & Co. dovedind ca stau foarte bine din punct de vedere fizic.

Pana la urma, executia splendida a lui Maicon a fost cea care a decis disputa, insa Coreea de Nord a aratat ca este o echipa artagoasa, luptatoare, ce nu poate fi luata la pret de matineu nici macar de Robinho sau Kaka.

Brazilia a invins la limita curajoasa nationala a Coreii de Nord

Desi vin dintr-un veritabil lagar comunist, unul pe care romanii il cunosc si il inteleg foarte bine, coreenii au lasat deoparte politica, spre deosebire de jurnalistii din "lumea libera" care au dezbatut pe larg acest aspect, si s-au concentrat exclusiv pe fotbal, lucru care s-a vazut pe gazon.

Pentru baietii lui Kim Jong Hun vor mai urma doua partide la turneul sud-african, cu Portugalia si Coasta de Fildes, meciuri in care acestia au ocazia de a obtine rezultate notabile, mai ales ca cele doua formatii nu au rupt gura targului in intalnirea directa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Coreea Nord invinsa Brazilia, #Coreea Nord Cupa Mondiala 2010, #lectie comunista Coreea Nord , #Brazilia