Blestemul irlandez i-a ajuns pe "cocosii" lui Domenech

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 08:47
2426 citiri
Blestemul irlandez i-a ajuns pe "cocosii" lui Domenech

Franta a parasit marti Cupa Mondiala din Africa de Sud, fiind invinsa, in ultima etapa a grupelor, chiar de echipa gazda, scor 1-2.

Cu un singur punct si doar un gol marcat in trei partide, nationala condusa de Raymond Domenech va pleca la Paris, parasind mult mai devreme un Campionat Mondial la care s-a calificat nemeritat.

Macinati de scandalurile din vestiar, "cocosii galici" nu s-au ridicat la nivelul unei echipe cu pretentii si au incheiat Grupa A pe ultima pozitie cu un bilant dezastruos: o remiza, doua infrangeri si golaveraj 1-4. Si-au depasit insa conditia din 2002, cand au parasit Cupa Mondiala tot pe usa din dos, fara a inscrie macar o data.

Mana lui Henry

Francezii au ocupat locul secund intr-o grupa de calificare cu Serbia, Austria, Lituania, Romania si Insulele Feroe, calificandu-se la baraj, acolo unde au dat peste Irlanda lui Trapattoni.

Dupa o victorie inregistrata in Irlanda, scor 0-1, francezii s-au vazut condusi pe teren propriu cu acelasi scor, rezultat care a trimis partida in prelungiri. Gazdele s-au vazut salvate in minutul 103, cand Gallas a marcat golul calificarii dupa o faza in care Henry a jucat balonul cu mana.

A urmat un mare scandal in presa internationala, o ancheta FIFA si multe declaratii contradictorii, toate soldate insa cu o calificare nedemna a Frantei la Mondialul din Africa de Sud.

Mai putin faimoasa decat "Mana lui Dumnezeu" de la Mondialul din 1986, "Mana lui Henry" va ramane cu siguranta in istorie, alaturi de rusinea suferita de francezi in 2010.

Blestemul irlandez?

Elevii lui Domenech au intrat intr-un con de umbra dupa succesul din fata Irlandei, inregistrand o singura victorie in cele 7 partide disputate pana marti. "Cocosii" au invins doar Costa Rica, intr-un meci amical, fiind rapusi de Spania si China si remizand cu Tunisia. Bilantul de la Cupa Mondiala il stim cu totii: 1 punct, 1 gol marcat, 4 primite si zero pene, "cocosii" fiind jumuliti de Mexic si Africa de Sud.

Opinia generala e ca Franta a primit ce-a meritat, avand in vedere atat forma echipei, cat si modul in care a obtinut biletele spre Africa de Sud, dar amaraciunea irlandezilor nu cred ca putea fi stearsa nici macar de infrangeri pe linie la scor de tenis. E greu de crezut ca acestia ar fi avut o prestatie atat de slaba precum cea a Frantei.

Domenech a spus adio Frantei

Infrangerea cu Africa de Sud a fost ultima partida a lui Domenech pe banca Frantei, acesta fiind inlocuit de Laurent Blanc, cel care va incerca sa-i duca pe "cocosi" la EURO 2012 dintr-o grupa in care vor da piept cu Romania, Bosnia, Belarus, Albania si Luxemburg.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nationala Frantei, #Cupa Mondiala 2010, #Henry hent Franta Irlanda , #Franta