Finala CM 2010: 3 greseli fatale ale lui van Marwijk

Luni, 12 Iulie 2010, ora 13:58
3541 citiri
Finala CM 2010: 3 greseli fatale ale lui van Marwijk

Olanda a pierdut finala Cupei Mondiale din Africa de Sud in fata Spaniei si o mare parte de vina o are si selectionerul batavilor, Bert van Marwijk.

Laudat inca din momentul instalarii in functie, pentru jocul frumos practicat de olandezi, dar si pentru modul in care rezolva situatiile tensionate, van Marwijk a comis trei mari greseli in finala cu Spania, pierduta de 'portocala mecanica', scor 0-1, dupa un gol marcat de Iniesta in prelungiri.

1. A insistat cu van Persie

Atacantul lui Arsenal a fost folosit in toate partidele disputate de la batavi la acest turneu final, dar a reusit sa inscrie doar un gol, desi ii avea in spate pe Robben, Sneijder si Kuyt. In finala, lucrurile n-au fost diferite, atacantul lui Arsenal fiind in continuare o umbra a jucatorului cunoscut de toti. Cu toate acestea, van Marwijk l-a tinut in teren tot meciul.

2. L-a inlocuit pe Kuyt cu Elia

"Kuyt e jucatorul pe care orice antrenor l-ar vrea in echipa", spunea Rafael Benitez. Si van Marwijk s-a conformat, dar doar pana in minutul 71, cand a decis sa-l schimbe cu Elia. Mutarea s-a dovedit una gresita, mijlocasul lui Hamburg fiind depasit clar de miza intalniri, spre deosebire de Kuyt, care se achitase bine de sarcini pana la momentul schimbarii.

3. L-a introdus prea tarziu pe van der Vaart

99 de minute a asteptat mijlocasul lui Real Madrid pentru a intrat pe teren in finala. Aproape imediat dupa intrarea lui, Olanda a renascut si a inceput sa aiba din nou ocazii. A fost chiar la un pas sa-l impiedice pe Iniesta sa inscrie unicul gol al intalnirii.

Totusi, infrangerea Olandei nu-i poate fi pusa in carca lui van Marwijk, spaniolii fiind superiori batavilor la mai toate capitolele.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii