Sneijder, favorit la castigarea Balonului de Aur

Luni, 05 Iulie 2010, ora 10:46
1027 citiri
Sneijder, favorit la castigarea Balonului de Aur

Mijlocasul Wesley Sneijder este favorit la castigarea "Balonului de Aur" in acest an. O spune chiar publicatia care desemneaza acest trofeu, France Football.

Intr-un articol denumit "Sneijder transforma totul in aur", sursa citata lauda perormantele realizate de mijlocasul batav de cand s-a transferat la Inter.

"Nu e cel mai mare si nici cel mai puternic, dar tot ce atinge se transforma in aur", scrie editia tiparita a cotidianului France Football.

"Dupa tripleta cu Inter si Mondialul perfect de pana acum, Sneijder poate cuceri Balonul de Aur, care ar fi justificat pentru ce a facut in aceasta stagiune", continua sursa citata.

Comparat cu Cruyff

Antrenorul secund al Olandei, Frank de Boer, l-a ridicat in slavi pe fotbalistul transferat in 2009 de la Real Madrid la Inter Milano, comparandu-l cu marele Johan Cruyff.

"Daca Sneijder va continua sa joace la acelasi nivel, n-am nici o indoiala ca va castiga Balonul de Aur. De la Cruyff incoace Olanda nu a mai avut un fotbalist la fel de determinant precum e el acum"- Frank de Boer.

Modest, Sneijder s-a declarat onorat de comparatia, dar a tinut sa precizeze ca n-ar fi facut nimic fara ceilalti jucatori: "E o onoare sa fiu comparat cu o legenda a fotbalului. Sunt doar norocos sa am in jurul meu o echipa mare".

Wesley Sneijder (26 de ani) a avut o stagiune de vis, fiind determinant in parcursul Interului, cu care a cucerit tripleta (Campionatul Italiei, Cupa Italiei si Liga Campionilor). La Campionatul Mondial din Africa de Sud, Sneijder a jucat in toate cele 5 meciuri ale Olandei de pana acum, inscriind 4 goluri, oferind o pasa decisiva de gol si fiind declarat de 3 ori cel mai bun jucator de pe teren.

Anul trecut, Balonul de Aur a fost castigat de atacantul argentinian al Barcelonei, Lionel Messi.

I.G.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sneijder favorit Balonul Aur, #premiu Balonul de Aur , #Olanda