Presa din Spania e in extaz: Campionii, campionii

Luni, 12 Iulie 2010, ora 07:22
2134 citiri
Presa din Spania e in extaz: Campionii, campionii

Presa din Spania este in extaz dupa ce elevii lui Vicente del Bosque au castigat Cupa Mondiala din Africa de Sud, scor 1-0 in finala cu Olanda.

"Campionii, campionii", titreaza Marca. "Niciodata nu-l vom uita. Sunt oameni care pot muri linistiti dupa acest meci. Spania este campioana mondiala dupa cea mai dramatica finala pe care ne-o amintim. Golul lui Iniesta, din a doua repriza de prelungiri, a facut dreptate unei echipe de neuitat si a consacrat un jucator care este o paradigma a umilintei, foarte departe de a fi o stea a fotbalului, dar cu virtutile unui fenomen", mai noteaza sursa citata.

Spania a invins in prelungiri Olanda si a castigat Cupa Mondiala (Video)

"In paradisul fotbalului", titreaza As, care continua cu analiza sobra:"Spania a castigat primul ei titlu mondial. Iniesta a inscris singurul gol in minutul 116. Olanda a abuzat de duritati iar Heitinga a sfarsit eliminat."

Dupa un prim paragraf scris "ca la carte", si jurnalistii de la As au sfarsit prin a ridica in slavi echipa lui Del Bosque, incercand sa explice trairile din momentul ridicarii trofeului de catre Casillas.

"Imaginea este de neuitat. Echipa este stransa in jurul capitanului iar Sepp Blatter a improvizat putin protocolul pentru a ajunge la Casillas. Iar apoi, fotografia eterna: Cupa Mondiala soseste, din directia stelelor din Africa."

Sport a incercat un joc de cuvinte pornind de la numele eroului iberic. "Iniestazo" au titrat spaniolii care continua in aceeasi nota:"Echipa nationala de fotbal a Spaniei a rupt in sfarsit blestemul si s-a incoronat campioana a lumii pentru prima data in istorie. Un trimf ce apartine tuturor jucatorilor, insa in mai mare parte celor de la FC Barcelona care s-au integrat in aceasta echipa minunata de fotbalisti si prieteni."

Si El Mundo Deportivo a incercat acelasi joc de cuvinte legat de numele marcatorului golului ce a facut Spania campioana mondiala. "Iniestazo! Iniesta ii aduce Spaniei primul titlu mondial in fata unei Olande agresive ce a rezistat cu complicitatea arbitrului Howard Webb."

Jurnalistii de la La Vanguardia nu au scapat prilejul de a ironiza adversara Spaniei din finala titrand "'Spania mecanica' a cucerit lumea", aluzie la supranumele olandezilor, "portocala mecanica".

El Pais a preferat un titlu mai putin exuberant, "Spania, campioana mondiala!", dar jucatorii sunt ridicati in slavi in continuarea articolului.

"Ziua de 11 iulie este una istorica pentru sportul national. Spania a castigat primul sau trofeu mondial. Un golazo al lui Iniesta cu patru minute inainte de final a pus capat unei partide agonizante, in care au existat ocazii de ambele parti si Olanda a jucat foarte dur. La 80 de ani de la prima editie a Cupei Mondiale, Spania a devenit a opta campioana. Visul s-a implinit", mai scrie sursa citata.

Spania a castigat primul titlu mondial din istorie dupa ce a invins Olanda in finala turneului din Africa de Sud, scor 1-0.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Spania campioana mondiala, #Spania castica Campionat Mondial, #presa Spania extaz, #presa Spania Cupa Mondiala , #Spania