O Cupa Mondiala uluitoare, asa cum n-a mai fost

Luni, 14 Iulie 2014, ora 21:08
3425 citiri
O Cupa Mondiala uluitoare, asa cum n-a mai fost
Foto: Russia Today

Campionatul Mondial din Brazilia a ajuns la sfarsit si e timpul unei retrospective a ceea ce a ne-a oferit competitia gazduita de continentul sud-american. Ea s-a remarcat prin lucruri cu adevarat impresionante.

Columbianul Faryd Mondragon a devenit cel mai batran jucator care a evoluat vreodata la un astfel de turneu final, el atingand acest record in meciul din grupa disputat impotriva Japoniei, scrie Russia Today. Germanul Miroslav Klose a intrat si in istorie cu cele 16 goluri inscrise la Campionatele Mondiale, depasindu-l pe brazilianul Ronaldo.

Robin van Persie a marcat un gol cu adevarat uluitor impotriva Spaniei. Conationalii sai au fost atat de entuziasmati de "zborul" lui spre gol, incat i-au dedicat chiar si o moneda pe care e imprimata lovitura sa de cap.

Americanii au trait cu sufletul la gura atmosfera Cupei Mondiale. Ei au facut o petitie la Casa Alba prin care au solicitat ca un aeroport din Washington sa fie denumit dupa numele portarului lor, Tim Howard. Acesta a reusit sa isi salveze echipa din 16 situatii de gol in meciul contra Belgiei.

Performanta Germaniei, din semifinala cu Brazilia, va intra in legenda drept cea mai mare umilinta traita de echipa sud-americana vreodata la turneele finale ale Cupei Mondiale.

Ciudateniile acestui Campionat Mondial nu se opresc aici. Doi astronauti americani, de la bordul Statiei Spatiale Internationale, s-au ras in cap dupa ce SUA au pierdut meciul din grupe impotriva nemtilor.

Gestul antrenorului olandez, Louis Van Gaal, va fi si el retinut de istorie. Acesta a avut indrazneala de a schimba portarul, introducandu-l pe Tim Krul chiar inainte de terminarea prelungirilor din meciul cu Costa Rica. Acesta s-a dovedit decisiv pentru olandezi la penaltiuri, ducandu-si formatia in faza urmatoare a competitiei.

Micuta tara din America Centrala, Costa Rica, a impresionat dupa ce a castigat "grupa mortii", cea din care au facut parte trei campioane mondiale: Uruguay, Anglia si Italia.

Japonezii nu au impresionat prin fotbalul aratat, dar suporterii lor au uimit intreaga planeta. Acestia au ramas in tribune dupa meciul cu Grecia, pierdut de asiatici, si au facut curat in urma lor.

Antrenorul francez, Didier Deschamps, a observat ca o drona ii urmarea echipa in timpul unui antrenament, lucru cu totul neobisnuit.

Cu siguranta, jucatorul care a impresionat cel mai mult in competitie poate fi considerat columbianul James Rodriguez, el marcand sase goluri si dand patru pase de gol.

Nu in ultimul rand, Germania a devenit prima echipa nationala ce atinge de patru ori la rand faza semifinalelor la un Campionat Mondial, un adevarat record al competitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#CM Brazilia 2014, #finala Cupa Mondiala 2 14, #record CM 2014 , #Brazilia