Blestemul celui mai important stadion din Brazilia

Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:40
3388 citiri
Blestemul celui mai important stadion din Brazilia

Stadionul Maracana, din Rio de Janeiro, este cel mai important de la Cupa Mondiala din Brazilia. Asupra lui planeaza insa un blestem de care putini suporteri stiu.

In anul 1950, cu ocazia finalei Campionatului Mondial (Brazilia-Uruguay), se spune ca acolo au fost prezenti peste 200.000 de oameni, scrie news.com.au. Acum, pe arena braziliana au loc 90.000 de suporteri, stadionul suferind multe modificari de-a lungul timpului.

De la finala pierduta de Brazilia in acel an, se spune ca arena Maracana a fost blestemata. Echipa gazda era favorita certa la castigarea trofeului, dar uruguayenii au reusit sa faca imposibilul, castigand trofeul. Pe atunci se disputau doua faze ale grupelor, fara a exista etape eliminatorii. Dupa ce ei au intors scorul de la 1-0 pentru Brazilia, Maracana s-a cufundat in tacere pe finalul partidei.

Se spune ca acelea au fost cele mai tacute zece minute de pe un stadion plin, atat de mare. Mai mult, dupa fluierul final, trei oameni ar fi murit din cauza unor probleme cu inima. Doi s-au aruncat din tribune si au murit, suparati din cauza rezultatului meciului. Legendarul jucator Pele isi amintea ca nu a vazut niciodata atat de multi oameni deprimati care plangeau. Dupa acea zi, nationala Braziliei a renuntat la echipamentul alb-albastru.

Un jucator important, Barbosa, a fost invinovatit pentru ceea ce s-a intamplat, el murind in anonimat in anul 2000. Se spune ca fostul portar era descris de trecatori pe strada drept "omul care a facut intreaga Brazilie sa planga". Echipa sud-americana nu va juca niciun meci pe Maracana, in afara finalei, daca va ajunge in aceasta faza a competitiei.

Pe Maracana au mai murit trei oameni, 50 fiind raniti, dupa ce o parte a unei tribune s-a prabusit in anul 1992. Acum, gazonul este cel care pune probleme. Starea suprafetei de joc nu se prezinta tocmai bine, organizatorii fiind ingrijorati cu privire la acest aspect, cu doar cateva zile inainte de inceputul Cupei Mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#blestem stadion Maracana Brazilia , #stiri CM 2014