CM 2014: Presa germana da de pamant cu fotbalistii nemti: Sunt megacretini

Joi, 17 Iulie 2014, ora 08:07
10797 citiri
CM 2014: Presa germana da de pamant cu fotbalistii nemti: Sunt megacretini
Foto: sportsnet.ca

Jucatorii care tocmai au castigat Cupa Mondiala la fotbal in Brazilia sunt desfiintati de jurnalistii nemti.

Presa germana nu a avut mila de fotbalistii lui Joachim Low dupa ce acestia i-au ironizat pe argentinieni, intrand pe scena la sarbatoarea titlului in pasii dansului "gauchos".

"Asa merg 'los gauchos'", au strigat Klose, Gotze, Kroos, Schurrle, Mustafi si Weidenfeller, imitand un pas arogant al cowboy-ilor argentineni. Apoi, nemtii au sarit in sus de bucurie si au exclamat: "Si asa merg campionii germani!"

Ironia fotbalistilor a fost insa taxata dur de presa germana. Cotidianul Tagesspiel i-a acuzat ca au fost prea aroganti.

"A fost un dans de prost gust. Modestia germana a disparut la triumf. Acest gest arata ca in fotbal nu sunt doar cretini. Sunt si megacretini", a scris sursa citata.

De asemenea, jurnalistii de la Frankfurter Allgemeine au relatat ca "sarbatoarea a devenit un autogol gigantic, iar fotbalistii au stricat imaginea unei natiuni".

VIDEO: Ironiile nemtilor la adresa argentinienilor

In replica, presedintele Federatiei, Wolfgang Nierschach, a declarat ca-i va transmite o scrisoare omologului sau din Argentina, pentru a-l asigura ca "aceasta actiune nu a dorit sa fie in niciun caz lipsita de respect".

Germania a castigat Cupa Mondiala 2014

Germania a castigat Cupa Mondiala din Brazilia dupa ce a invins Argentina, in prelungiri, cu scorul 1-0.

Singurul gol al meciului a fost marcat de mijlocasul Mario Goetze de la Bayern Munchen.

Acesta este al patrulea titlu mondial pe care nationala Germaniei il castiga in istorie. Argentina ramane cu doua trofee castigate.

C.S.

#Germania Argentina, #ironii Germania Argentina , #stiri CM 2014