CM 2014: Top 10 - Cei mai buni fotbalisti de la Mondial, de pana acum

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 23:07
7206 citiri
CM 2014: Top 10 - Cei mai buni fotbalisti de la Mondial, de pana acum

Chiar daca numai putin de 3 campioane mondiale au plecat acasa inca din faza grupelor, spectacolul de la turneul final din Brazilia este unul fascinant. Dintre fotbalistii care au impresionat cel mai mult la acest Campionat Mondial se numara Lionel Messi si Arjen Robben, care au fost desemnati drept "jucatorul meciului", in toate partidele in care au evoluat.

Cupa Mondiala traieste la cote ridicate, standardul fotbalului a fost unul impresionant, cu doar cinci remize in cele 48 de jocuri din faza grupelor, potrivit The Guardian.

In top 10 al celor mai buni fotbalisti prezenti la turneul final, intr-un clasament intocmit de Whoscored, pe primul loc s-a situat pana acum capitanul Argentinei, Lionel Messi (cu 9,2 puncte) care a marcat patru din cele 6 goluri ale echipei sale.

Messi a fost ales de fiecare data, in cele trei partide jucate de Argentina, drept "jucatorul meciului", performanta reusita si de olandezul Arjen Robben.

Robben ocupa locul al doilea in top (cu 8,95 puncte), el fiind jucatorul vital al echipei Olandei, care a castigat Grupa B. Robben a marcat de trei ori si a dat o pasa de gol. Puncherul olandez a format un cuplu formidabil cu Robin van Persie, in atacul "portocalei mecanice".

Pe treapta a treia a clasamentului s-a situat in mod surprinzator, James Rodriguez cu 8,68 de puncte, care a stralucit in echipa Columbiei. El a punctat de 3 ori, a dat doua pase de gol si reprezinta principala arma a nationalei Columbiei in vederea calificarii in sferturile de finala.

Locul al patrulea este ocupat de francezul Karim Benzema (cu 8,57 puncte) care a inscris 3 goluri si a oferit colegilor sai 2 pase de gol.

Un alt star care straluceste la El Mundial este jolly-jocker-ul echipei "cariocas", Neymar, care este pozitionat pe locul 7 (cu 8,39 puncte). Jucatorul brazilian a uimit cu evolutiile sale, desi are numai 22 de ani si este debutant la un campionat mondial.

Neymar da Silva Santos Junior, in ciuda unei constitutii fizice nu tocmai ideale (1,74 m si 54 de kilograme), a marcat patru goluri (din cele 7 ale echipei sale), impingand nationala Braziliei pe primul loc al Grupei A.

Va prezentam top 10 al celor mai buni jucatori de la campionatul mondial, dupa faza grupelelor.

1.Lionel Messi - 3 partide, 4 goluri, 0 pase de gol, 3 premii "jucatorul meciului"

2.Arjen Robben - 3 partide, 3 goluri, 1 pasa de gol, 3 premii "jucatorul meciului"

3.James Rodriguez - 2 partide, 3 goluri, 2 pase de gol, 2 premii "jucatorul meciului"

4.Karim Benzema - 3 partide, 3 goluri, 2 pase de gol, 2 premii "jucatorul meciului"

5.Robin van Persie - 2 partide, 3 goluri

6.Oscar - 3 partide, 1 gol, 2 pase de gol, 1 premiu "jucatorul meciului"

7.Neymar - 3 partide, 4 goluri, 1 premiu "jucatorul meciului"

8.Miralem Pjanic - 3 partide, 1 gol, 1 pasa de gol, 1 premiu "jucatorul meciului"

9.Alexis Sanchez - 3 partide, 1 gol, 1 pasa de gol, 1 premiul "jucatorul meciului"

10.Mathieu Valbuena - 2 partide, 1 gol, 1 pasa de gol

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com