Jurnal de Mondial: Spectacolul e in prelungiri

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 21:45
3525 citiri
Jurnal de Mondial: Spectacolul e in prelungiri
Foto: FIFA

Ultimele doua partide din optimile de finala de la Cupa Mondiala 2014 n-au facut decat sa confirme faptul ca, atunci cand vine vorba despre meciuri din faza eliminatorie, spectacolul adevarat apare abia in prelungiri.

Luni seara, Argentina si Belgia s-au calificat in sferturi dupa ce au obtinut doua victorii destul de chinuite, la finalul a 120 de minute de mare lupta.

Argentina - Elvetia 1-0

Sud-americanii s-au bazat mult, poate prea mult, pe cel mai bun jucator al lor, Leo Messi. Starul Barcelonei s-a zbatut mult in partida cu elvetienii, insa, avand mai mereu doi sau chiar trei oameni in jurul sau, a reusit destul de putine.

De cealalta parte, europenii au incercat sa se apere compact, sa se dubleze atunci cand balonul ajungea la oamenii de gol ai Argentinei si sa incerce sa inscrie pe contraatac.

A rezultat un meci destul de liniar, cu cateva ocazii mari, dar parca nu atat de spectaculos.

Lucrurile s-au schimbat in prelungiri. Elvetia a dominat prima repriza si parea gata sa produca o noua mare surpriza la turneul final.

Leo Messi a iesit insa la rampa in minutul 118, cu o actiune de toata frumusetea, pasand apoi excelent pentru Di Maria, care a si marcat unicul gol al intalnirii.

Argentina merge in sferturile de finala, insa echipa lui Sabella pare ca nici in acest moment nu este concentrata 100% la Mondial.

Belgia - SUA 2-1

Intalnirea dintre Belgia si SUA poate fi rezumata ca un bombardament aproape continuu la poarta veteranului Howard, pauzele fiind prilejuite de contrele de multe ori naive ale americanilor.

Howard a "inchis" insa poarta Statelor Unite, astfel ca s-a intrat in prelungiri.

In aceasta faza a jocului lucrurile au stat complet diferit, cele doua formatii aratand un fotbal de calitate.

Belgienii au deschis scorul in minutul 93, dupa o faza superba a lui Lukaku, insa americanii au avut sanse mari la poarta lui Curtois, pus serios la treaba.

Tot europenii au marcat si al doilea gol din prelungiri, insa nu au avut un final linistit pentru ca elevii lui Klinsmann au redus rapid din diferenta si au ratat o ocazie fantastica in ultimul minut.

Belgia s-a calificat in sferturi, acolo unde va da peste Argentina, intr-un meci care se anunta de pe acum a fi un festival de goluri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Belgia SUA Cm 2014, #Argentina Elvetia CM 2014, #CM 2014 meciuri rezultate , #stiri CM 2014
Comentarii
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
Nu e foarte ciudat ca, numai un singur meci din optimi, n-a ajuns in