Mourinho ii da lectii selectionerului Spaniei

Joi, 19 Iunie 2014, ora 16:55
2329 citiri
Mourinho ii da lectii selectionerului Spaniei

Jose Mourinho continua cu comentariile sale legate de Cupa Mondiala pe Eurosport. In ultima sa interventie, antrenorul lui Chelsea il critica dur pe antrenorul Spaniei, Vicente del Bosque.

Tehnicianul portughez a analizat prestatia campioanei mondiale in cele doua jocuri pierdute la Mondialul din Brazilia si ataca lipsa de solutii a selectionerului iberic.

"Surpriza este ca Spania a jucat in acelasi mod in ambele meciuri. A jucat dupa aceleasi principii, nu a cautat sa creeze dezechilibru pe benzi, a concentrat, asa cum o face mereu, multi jucatori in centru, a incercat sa caute pasa in interior, dar niciodata pe banda, unde Olanda si Chile, erau mai vulnerabile. Spania a incercat putin prin Pedro, care a cautat rareori banda dreapta, si prin Jordi Alba, cu cateva actiuni pe banda stanga, dar a ramas fidela jocului pe centru, fiind previzibila, lenta si dezorientata. Din aceasta cauza cred ca nu mai este nimic de zis pentru ca in ultimii sase ani Spania a fost fantastica, dar de aceasta data s-a oprit in faza grupelor. Felicitari pentru performantele extraordinare, de neuitat, dar de aceasta data au fost doua partide si doua infrangeri meritate", a subliniat "The Special One".

In plus Mourinho a facut o comparatie intre decaderea Barcelonei si cea a Spaniei, ambele partizane ale stilului "tiki-taka"

"Ma gandesc ca poate multe echipe au invatat sa joace contra anumitor filosofii de joc, lumea nu este atat de incuiata, mijloacele de analiza sunt de fiecare data mai importante si se cauta solutii. La fel am facut si eu, daca privim in urma, Real Madrid a inceput sa joace contra Barcelonei intr-un anumit fel si am pierdut, iar dupa trei ani castigam aproape mereu. Se invata, iar stilul Spaniei este la fel."

Spania a fost eliminata de la Cupa Mondiala 2014 dupa ce a pierdut primele doua partide, cu Olanda si Chile. din Grupa B a turneului final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mourinho Del Bosque, #Spania eliminata CM 2014, #CM 2014 rezultate meciuri , #stiri CM 2014