Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 18:59
2833 citiri
Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
Mihai Tudose FOTO Facebook

”Dragoste cu sila nu există”, a declarat miercuri, 19 iunie, fostul premier, actualmente europarlamentar PSD, Mihai Tudose, când a fost întrebat despre prezența PNL la guvernare.

Întrebat la B1TV dacă un refuz al miniștrilor PNL de a aviza HG privind data alegerilor prezidențiale ar duce la un blocaj în coaliție, Tudose a răspuns afirmativ, relatează stiripesurse.ro.

"Evident că da. În momentul în care unii miniștri se opun deciziei politice a prim-ministrului și a guvernului, acel guvern nu mai e funcțional. Adică, eu am fost prim-ministru, dacă un ministru nu accepta o Hotărâre de Guvern necesară, stabilită și dorită de conducerea guvernului, pleca acasă în ziua aia, nu mai discutam".

"Dacă judecăm normal, corect și matematic, și politic, această coaliție este soluția de guvernare a României și astăzi și mâine și pe termen lung pentru că ăsta e rezultatul votului românilor și nici pe viitor nu se întrevăd alte posibilități. PSD a intrat la guvernare și stăm pentru a asigura stabilitatea țării și în relația cu partenerii externi și economic și militar, trebuie să fim un factor de stabilitate pentru că avem o mare relevanță politică, economică, strategică în contextul actual. Dacă cineva dorește să părăsească guvernarea, până la urmă dragoste cu sila nu există și intrăm în jocul democratic", a completat Mihai Tudose.

Chestionat dacă premierul Marcel Ciolacu își va depune mandatul în cazul ruperii coaliției, Tudose a evitat să se pronunțe.

"Nu știu, doamnă, vedem. Asta mai lipsește acum, să aruncăm țara în haos. Haideți măcar până la alegeri să rămânem constanți".

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#coalitia PSD PNL, #blocaj, #data alegeri prezidentiale, #Mihai Tudose , #stiri Mihai Tudose
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”