Se „ascut cuțitele” între PNL și PSD. Liberalii au lansat atacuri în rafală la adresa miniștrilor PSD

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 03:25
6359 citiri
Se „ascut cuțitele” între PNL și PSD. Liberalii au lansat atacuri în rafală la adresa miniștrilor PSD
Atacurile dintre PNL și PSD devin din ce în ce mai severe FOTO / Hepta

Coaliția de guvernare este încercată de noi tensiuni după ce mai mulți lideri din PNL i-au luat la rând pe miniștrii de la PSD.

Primul a fost vicepreședintele PNL Dan Motreanu, care a transmis că demisia liberalului Lucian Heiuș de la conducerea ANAF a reprezentat un „gest de onoare” pentru a-l „salva” pe ministrul PSD al Finanțelor Adrian Câciu, pe care îl acuză de incompetență.

„Adevărul despre situația finanțelor țării se știe! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, îl cunoaște fiecare angajat din Ministerul Finanțelor și din ANAF. Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre «parteneriatul» cu PSD”, a transmis vicepreședintele PNL, Dan Motreanu.

De incompetență este acuzat și ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a izbucnit la adresa ministrului Sănătății, despre care spune că nu are „ce să caute” în această funcție.

„Din punctul meu de vedere, domnul Rafila fie este un manager incompetent, nu mă refer la calitățile lui ca medic, că nu le cunosc, nu știu în ce domeniu al medicinei activează, dar ca manager, din ceea ce văd eu, fie este un manager incompetent, fie este de rea voință și are alte planuri și interese ascunse. Din punctul meu de vedere, dacă are aceste interese, nu ar avea ce să caute în poziția de ministru”, a afirmat Tișe la radio Napoca.

La rost a fost luat și ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, despre care senatorul PNL Vlad Pufu susține că este autorul moral al scandalului legumelor toxice.

„Ce constat însă, după discuțiile avute, este că, pe lângă autorii de fapt ai scandalului legumelor toxice, există și un autor moral. Iar acela este Petre Daea! Până anul trecut, Ministerul Agriculturii a acordat subvenții pentru mai multe culturi de legume. Asta încuraja o piață bogată, diversă, fără să creeze dezechilibre majore. Exista însă o singură ”hibă”: nu mai era program electoral, lipit de numele lui Daea. Nu mai semăna cu Programul Tomata.

Ce a făcut Daea? A revenit la Tomata, un program clar electoral prin modul în care a fost gândit”, a transmis liberalul.

„Cel puțin doi miniștri PSD trebuie concediați”

Un atac a venit și de la vicepreședintele PNL Florin Roman, care a susținut marți, 30 mai, că cel puțin doi miniștri din partea PSD ar trebui „concediați”, făcând referire la ministerul Finanțelor și cel al Muncii.

„Primul e ilustrul necunoscut ministru al Finanțelor, dl Câciu, cel care a mințit la votarea bugetului de stat, când a supraestimat veniturile și a subevaluat cheltuielile bugetare. Dl Câciu este ministrul inflației, este ministrul unui deficit bugetar incredibil, care înseamnă că vom trăi mai greu, este ministrul celor mai scumpe credite luate în numele României! În concluzie este ministrul incompetenței”, a punctat vicepreședintele PNL.

Cel de-al doilea ministru care ar trebui concediat, potrivit deputatului PNL, este Marius Budăi.

„Aproape de el e Marius Budai, ministrul bâlbelor, ministrul jaloanelor amânate, ministrul neputinței”, a transmis Florin Roman.

Cine a aprins fitilul

Atacurile în serie ale liberalilor au venit imediat după valul de reacții a mai multor membri PSD ca urmare a demisiei lui Lucian Heiuș de la șefia ANAF. Mai întâi, deputatul PSD Marian Mina a afirmat despre Heiuș că „și-o fi dovedit performanțele, dar doar pe pârtie, la schi, nu la serviciu”, acuzându-l pentru situația „dezastruoasă” a „neîncasărilor” la bugetul de stat.

O reacție la demisia lui Heiuș a venit și din partea lui Daniel Suciu, vicepreședintele PSD al Camerei Deputaților, care a precizat că este vorba despre o „demitere, nu demisie”.

„E demitere, nu demisie, indiferent de cum prezintă domnul Heiuș acest lucru. Nu există nicio onoare să pleci acum, după ce ai ignorat toate semnalele și ai negat că există o mare problemă la colectare, iar instituția ta este responsabilă exact de acest lucru. Este doar un eșec neasumat”, a afirmat Suciu, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, și social democratul Radu Cristescu a comentat demisia lui Heiuș de la șefia ANAF, precizând că atunci când a fost pus în funcție de PNL „ai fi zis că Lucian Heiuș e gata să se lupte și cu Putin, nu doar cu evaziunea”.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#coalitie de guvernare, #PNL PSD, #lucian heius, #demisie sef ANAF, #ministri PSD , #pnl-psd