Un deputat PNL nu exclude varianta ieșirii partidului de la guvernare: ”Cred că toţi membrii coaliţiei ar trebui să ţină puţin săbiile în teacă”

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 21:15
1648 citiri
Un deputat PNL nu exclude varianta ieșirii partidului de la guvernare: ”Cred că toţi membrii coaliţiei ar trebui să ţină puţin săbiile în teacă”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, și liderul PSD, Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Deputatul PNL Călin Ioan Bota a vorbit luni despre scenariul ieşirii partidului de la guvernare, pe fondul tensiunilor din coaliţie.

El nu a exclus acest scenariu, subliniind că membrii coaliției ar trebui să discute despre neînțelegeri în spatele ușilor închise.

Bota a mai precizat însă că, dată fiind situaţia actuală internaţională, este un act de normalitate şi de responsabilitate ca liberalii să guverneze împreună cu PSD.

”În această perioadă, eu cred că toţi membrii acestei coaliţii ar trebui să ţină puţin săbiile, cuţitele în teacă şi discuţiile mai contondente să fie purtate în spatele uşilor închise pentru că sunt prea multe teme care sunt aruncate pe piaţă pentru a arăta pisica unui ministru sau altuia, în general din din tabăra liberală: Virgil nu a făcut, Boloş nu a făcut, Bode nu a făcut. Aceste discuţii trebuie purtate la nivel de coaliţie. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, este şi această opţiune, pentru că noi până acum nu am sărit la gâtul niciunui ministru. Este o opţiune, că procentul e realizare este de 0,01% sau de 99% este o altă discuţie”, a spus Bota, la Profit News TV, despre scenariul ieşirii PNL de la guvernare.

Întrebat dacă mai vede PNL la guvernare din luna mai, Călin Ioan Bota a precizat că, dat fiind situaţia actuală, este un act de normalitate, de responsabilitate ca liberalii să guverneze împreună cu PSD.

”Am făcut acest lucru pentru a avea o majoritate solidă care să guverneze România în această perioadă complicată internaţional. Cred că e un act de normalitate să stăm la guvernare, însă nu în orice condiţii”, a precizat el.

#coalitie psd pnl, #iesire guvernare PNL, #deputat pnl , #stiri PNL