Kelemen Hunor vede posibilă continuarea coaliției cu PSD-PNL până în 2028: ”Nu există alternativă”

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 21:53
1565 citiri
Kelemen Hunor vede posibilă continuarea coaliției cu PSD-PNL până în 2028: ”Nu există alternativă”
Vicepremierul a atras atenția că liderii politici nu trebuie să uite despre așteptările societății FOTO Facebook / Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a vorbit marți, 5 aprilie, despre șansele ca actuala coaliție cu PSD și PNL să reziste chiar și după 2024.

Vicepremierul a declarat că speră ca această coaliţie să fie o excepție faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut și să reziste până în 2024, cum a fost înțelegerea.

”Trebuie să facem o analiză plecând din trecut, şi de fiecare dată trecutul e important - nu poţi scăpa de trecut şi de obiceiuri, cultura în care trăim - dar eu sper că această coaliţie va merge şi va fi o excepţie faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi va merge până în 2024. Nu există alternativă la această coaliţie, în acest moment, şi nici nu ar trebui să căutăm o alternativă. Este o coaliţie stabilă, dar eu recunosc că, atunci când ne vom apropia de alegerile anului 2024, o competiţie va exista. Nu suntem nemţi, în Germania o coaliţie (...) a mers şi a funcţionat şi în perioada de campanie electorală, au separat guvernarea de campania electorală şi a funcţionat. La noi lucrurile sunt puţin diferite. Eu cred că va funcţiona şi, dacă va funcţiona până în 2024, poate fi o formulă şi pe termen mai lung”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la Profit TV.

Despre şansele unei guvernări PNL-PSD-UDMR până în 2028, preşedintele UDMR a spus că ”astăzi nu suntem în situaţia de a da şanse nici mari, nici mici”.

”Important este să dăm rezultate, să dăm răspunsuri la problemele societăţii, pentru că acolo greşim, noi politicienii, când nu cunoaştem sau nu ne dăm seama care sunt problemele reale ale societăţii, ne închidem într-o bulă şi credem că realitatea este ce vedem noi din bula respectivă. Dacă deciziile noastre, răspunsurile noastre vor fi pe măsura aşteptării societăţii (...) eu cred că această coaliţie va fi de succes, cu rezultate. Totul este să nu pierdem ţinta, ţinta este ce aşteptări are societatea” a mai spus el.

#coalitie psd pnl, #kelemen hunor, #UDMR, #coalitie 2028 , #stiri Kelemen Hunor