Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”

Vineri, 01 Decembrie 2023, ora 21:55
4337 citiri
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL.

”În momentul în care am decis, atât eu, cât şi colegii mei, să facem această coaliţie, (...) România avea nevoie de stabilitate, mai ales în contextul crizei regionale de securitate cu războiul din Ucraina. Vedem acuma şi cu situaţia din Orientul Mijlociu, cu o criză energetică unde s-au luat deciziile un pic cam târziu, din punctul meu de vedere şi superficial. Marea majoritate nu mai sunt în acest moment în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV, vineri seară.

Întrebat dacă nu i-a vrut în guvern pe Virgil Popescu şi pe Florin Cîţu sau a avut PNL eleganţa să îi retragă, Ciolacu a explicat că ”politica înseamnă şi negociere”.

”Am negociat şi condiţii puse de ambele părţi. Important este că am găsit ce e mai bine pentru România. Vreţi să răspund punctual dacă aş mai fi acceptat ca domnul Popescu să mai fie în guvern? Ştiţi foarte bine că nu. Sunt lucruri depăşite”, a spus Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă nici pe Florin Cîţu ca ministru de Finanţe nu l-ar fi acceptat, Ciolacu a precizat că acesta ”ar fi dus ţara în pragul unui dezastru”.

”Doamne fereşte! Ar fi dus ţara în pragul unui dezastru. Mai aveam puţin şi închideam această ţară. Atâta timp cât a fost premier domnul Nicolae Ciucă şi acum de 5 luni de când sunt eu, căutăm să luăm soluţiile cele mai bune, comunicăm. Trebuie să existe discuţii (...) Cel mai rău m-am supărat şi mă supăr în continuare, şi trebuie să găsim maturitatea politică, când facem şedinţe de coaliţie şi se discută foarte multe şi unii dintre colegi înregistrează sau dau stenograme din timpul şedinţei sau iau anumite informaţii că urmează să se ia o decizie şi imediat o transmit presei şi încearcă astfel să aibă un avantaj politic. Nu pot să accept aşa ceva la acest nivel. Înţeleg că se foloseşte acest lucru, dar există un cerc restrâns al coaliţiei unde trebuie să existe respect”, a declarat Marcel Ciolacu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Fostul premier care a votat împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri: ”E o alianţă toxică”
Fostul premier care a votat împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri: ”E o alianţă toxică”
Fostul premier Florin Cîţu a anunţat că a votat, la Biroul Politic Naţional de PNL de miercuri, 21 februarie, împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri. „La BPN de azi am votat...
#coalitie psd pnl, #Marcel Ciolacu PSD, #nicolae ciuca, #Florin Citu , #stiri Marcel Ciolacu