Ninsori și viscol în România până joi. Cum va fi vremea în Capitală

Marti, 01 Martie 2022, ora 11:12
3609 citiri
Ninsori și viscol în România până joi. Cum va fi vremea în Capitală
Codul galben vizează județele Tulcea și Constanța FOTO Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi, 1 martie, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă până miercuri dimineaţa în zona litoralului, precum şi o informare de ninsori și vânt ce vizează majoritatea regiunilor până joi.

Conform ANM, în intervalul 1 martie, ora 10.00 - 2 martie, ora 10.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, va continua să ningă local moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă ce va avea grosimi, în medie, de 10 - 15 cm.

De asemenea, în perioada 1 martie, ora 10.00 - 3 martie, ora 10.00, va fi în vigoare o informare de vreme rea. Astfel, în jumătatea de est a ţării, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45 - 50 km/h, viscolind ninsoarea.

Cum va fi vremea în București

Vremea va continua să fie rece în Bucureşti, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare vor avea o intensitate mai mare după orele serii, până joi dimineaţa, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 martie, ora 10:00 - 2 martie, ora 8:00, în Capitală, temporar va ninge, cu intensitate mai mare spre seară şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va oscila între -2 grade şi -1 grad.

Totodată, începând de miercuri dimineaţa şi până joi, la ora 10:00, cerul va fi mai mult noros şi trecător. În prima parte a intervalului vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă, mai ridicată decât în intervalul anterior, va fi de 4 - 6 grade, iar cea minimă se va încadra între -4 şi -2 grade.

Recomandări pentru șoferi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă, în contextul avertizărilor meteorologice, luarea următoarelor măsuri de protecție de către conducătorii auto:

- înainte de a porni în călătorie, interesați-vă despre situația traficului și a condițiilor meteo de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și echipați-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă;

- asigurați-vă că sunt funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic, și folosiți-le în mod corespunzător;

- măriți distanța de siguranță între autovehicule;

- în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depășirii, folosiți cu precădere frâna de motor pentru a încetini și nu bruscați comenzile autovehiculului pentru a nu derapa.

Potrivit sursei citate, din cauza ninsorii, circulația a fost îngreunată luni pe DN 22, iar pe DN 3 a fost oprită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Ploi cu fulgere, vijelii și grindină în București. Temperaturi mai scăzute cu 15 grade față de zilele anterioare
Temperaturile înregistrate la începutul săptămânii au urcat până la 32 de grade Celsius în București. Vremea însă se răcește în următoarele 48 de ore și apar ploi cu descărcări...
#cod galben ninsori, #anm, #viscol , #prognoza meteo