Viscol puternic în vestul țării: viteza vântului ajunge la 145 de kilometri pe oră. Avertismentul sever transmis de meteorologi

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 18:17
3722 citiri
Viscol puternic în vestul țării: viteza vântului ajunge la 145 de kilometri pe oră. Avertismentul sever transmis de meteorologi
Ninsoare și vânt puternic în oraș FOTO: Pixabay.com

Meteorologii au emis luni după-amiază, 17 ianuarie, o avertizare cod roşu de viscol pentru judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, unde, la munte, rafalele de vânt vor depăşi 140 – 145 de kilometri la oră.

Potrivit ANM, până la ora 20.30, este cod roşu de vânt puternic în zona de munte a judeţelor Carş-Severin şi Hunedoara.

”Se vor semnala: viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăşi 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă luni, în cea mai mare parte a ţării, iar din cursul după-amiezii vor fi şi ninsori, în nord-vest şi la munte. Intensificările vântului vor persista, iar în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va fi Cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilităţii.

#cod rosu viscol, #vant puternic, #meteo, #caras severin, #Hunedoara , #vremea