Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, anunta ca ministerul e reusit sa adopte masurile necesare pentru ca Romania sa nu mai fie pusa sub infringement de Comisia Europeana din cauza defrisarii padurilor.
La preluarea mandatului sau, in noiembrie 2015, Romania era in situatia de pre-infringement, primind un ultimatum de la Comisia Europeana, din cauza managementului defectuos, scrie pe Facebook ministrul Mediului
"Va anunt cu mare satisfactie ca am reusit sa scoatem #Romania de sub infringementul iminent pe care Comisia Europeana urma sa il declanseze impotriva tarii noastre (...)
Declansarea infringementului ar fi insemnat penalitati de pana la 200.000 de euro in fiecare zi (!) pana cand Romania s-ar fi conformat cu legislatia europeana, costuri pe care le-ar fi suportat toti romanii", a mai scris ministrul Mediului.
Din noiembrie anul trecut si pana acum, Ministerul Mediului a adoptat un pachet de masuri cu scopul de a porni "o reforma adevarata in felul in care gospodarim padurile Romaniei", a mai punctat Cristiana Pasca Palmer.
"Am intarit legislatia silvica, inclusiv prin adoptarea Ordonantei de Urgenta 51/2016, prin care am inasprit considerabil sanctiunile silvice si am comunicat Comisei realizarile de pana acum in ceea ce priveste trasabilitatea lemnului. Munca, perseverenta si competenta au dat roade, si Comisia Europeana a apreciat pozitiv rezultatele noastre, inchizand clauza de infringement impotriva Romaniei", a adaugat aceasta.
Noul Cod Silvic a fost adoptat de Parlament in acest an si promulgat de presedinte in luna iunie.
C.B.